MVV Maastricht

VS

MVV laat zich tegen Roda JC opnieuw in blessuretijd verrassen: 1-0

Maandag 27 november 2023

Voor de derde keer in drie jaar tijd liet MVV Maastricht zich in blessuretijd verrassen door Roda JC. In een derby waarbij MVV minimaal een dik verdiend punt mee naar huis dacht te nemen, werd de ploeg van Maurice Verberne in minuut 93 alsnog verrast: 1-0.

MVV speelde een prima eerste helft en had het middenveld helemaal in handen. Roda JC was steeds op zoek naar de mogelijkheid maar het waren de Maastrichtenaren die steeds keer op keer gevaarlijk de aanval zochten. Verkeerde keuzes maar bovenal de eindpass die steeds maar weer net niet de medespelers wist te bereiken. MVV deed zichzelf tekort door niet al halverwege de eerste helft op een 0-1 of 0-2 te komen. Pech had daarbij ook nog Tunahan Tasci. Een vrije trap vanaf 20 meter krulde hij om de muur en buiten het bereik van de – zwakke – Roda-doelman echter spatte het leer op de paal uit elkaar.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. MVV zwoegde en liep zich het snot voor de ogen, Roda JC kreeg de bal maar wist er geen raad mee. Kansen bleven over en weer uit. Tot dan die 93e minuut. De bal bleef hangen waardoor Daneels blind uithaalde en prompt de bal achter Romain Matthys plofte. Al met al een mooie revanche van MVV Maastricht na het laatste duel tegen NAC Breda alhoewel het in dit geval nog geen punt(en) opleverde. Vrijdag de taak aan de Sterrendragers een volgende stap te zetten. Dan komt Jong AZ naar De Geusselt (aanvang 20.00 uur).

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Bryant Nieling, Wout Coomans, Ozgur Aktas, Leroy Labylle, Nicky Souren, Marko Kleinen, Bryan Smeets, Mart Remans (84. Ferre Slegers), Koen Kostons, Tunahan Tasci (84. Nabil El Basri). Gele kaart: Marko Kleinen (88. Saul Penders), Leroy Labylle.