03 juli
19:00

SV Berg'28

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Een blik in de clubhistorie...

Gesticht in 1902, is MVV Maastricht Limburgs oudste profclub. MVV Maastricht is een club met een rijke historie en een nog rooskleurigere toekomst. Een geschiedenis die nagenoeg gelijk verdeeld is over de roemruchte De Boschpoort en het huidige Stadion de Geusselt.

MVV Maastricht kent in meer dan honderd jaar clubgeschiedenis pieken en dalen. Tot 1977 speelde het professionele leven van MVV Maastricht zich af in de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal. In de ruim drie decennia die daarop volgden degradeerde MVV Maastricht drie keer naar de Eerste Divisie om telkens binnen twee jaar weer te promoveren. Dat toont de veerkracht aan van de club die in 1984 en 1997 zijn grootste successen vierde met het kampioenschap in de Eerste Divisie. De roemruchtste periode werd echter gevormd door de jaren '70, toen MVV-groepswinnaar werd in de Intertoto Cup en een blondgelokte rebel uit Chevremont zou uitgroeien tot hét clubicoon van MVV en Speler van de Eeuw van onze club. We hebben het over Willy Brokamp.

Klik hier om Willy Brokamp nog eens aan het werk te zien. 

In het seizoen 2012/2013 zette MVV Maastricht een flinke stap voorwaarts. Het winnen van de eerste periodetitel, het langdurig meedraaien aan de top van de Jupiler League en de eerste seizoenshelft werd als 'herbstmeister' afgesloten. Dat waren de beste prestaties van de club in tien jaar. De komende seizoenen wil de club zich ontwikkelen tot een stabiele subtopper in de Jupiler League en een potentiële promovendus.