30 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Maastricht Region: Maak het mee!

Maastricht Region: Maak het mee!

Donderdag 01 september 2022

Een krachtige regio, benut de kansen!
Wat heeft onze regio en dit concept te bieden? Wat eigenlijk niet, oftewel heel veel!

Cultuur, wonen, uitgaan, technologie, natuur, universiteit, historie, sport, infrastructuur, congressen. En niet te vergeten: Zuid-Limburg ademt uit iedere porie het bourgondische leven.

Maastricht wordt gezien als het balkon van Europa. En niet voor niets. In een straal van 100 kilometer rondom Zuid-Limburg liggen acht internationale vliegvelden. Binnen twee tot drie uur reizen ben je vanuit onze regio niet alleen in Amsterdam maar ook in Keulen, Brussel, Frankfurt en Parijs. Door de centrale ligging in Europa bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de regio Maastricht. De regio is dan ook internationaler dan ooit tevoren én internationaler gericht dan de Randstad.

In de straten hoort men inmiddels alle talen van de wereld. Engels, Duits, Frans, Spaans, Japans, Chinees, Nederlands…. niemand kijkt er meer van op. Ook niet als de voertaal in menige winkel of op het terras Engels is.

Ook de universiteit bewijst de internationale aantrekkingskracht van de stad. Inmiddels zijn er 22.000 studenten uit liefst 123 landen die er studeren. Deze studenten kunnen in de toekomst uw medewerkers zijn. De Limburgse hoofdstad is natuurlijk ook bekend omdat het ‘Verdrag van Maastricht’ er werd getekend waardoor de Euro geboren werd.

De Kelten (500 voor Christus) en Romeinen wisten het al, en vertoefden graag in de Maastrichtse regio. De oudste stad van Nederland bouwt nog steeds verder aan de eigen fundamenten, iets waar ook MVV voor staat. Niet voor niets zijn we trots op onze afkomst en staat de naam van de stad ook prominent in de clubnaam.

Samenwerken schrijven wij met hoofdletters want alleen samen kom je vooruit.  “Maastricht Region” is de plek waar we samenkomen, waar iedereen zijn schouders onder het succes zet. Waar we verbinden en hubs bouwen, op weg naar ‘elke dag beter’. En waar kun je dit allemaal beter doen dan in een regio waar het goed werken en vooral goed leven is.

Bourgondische taferelen, vakantie, mooie landschappen, prachtige binnensteden maar ook een groot gebied van kansen. Kansen voor ondernemers om te groeien. Niet alleen uitgaan van eigen kracht maar juist door de krachten te bundelen in “Maastricht Region”.

De regio heeft dan ook steeds meer te bieden en steeds meer mensen uit binnen- én buitenland ontdekken dat. Met André Rieu die 200.000 mensen uit de hele wereld naar het Vrijthof weet te trekken, het Universitair Medisch Centrum Plus dat internationaal aanzien heeft, het MECC dat een grote speler is op het gebied van beurzen en congressen, de Tefaf als toonaangevende kunstbeurs in de wereld, Jumping Indoor Maastricht met een internationaal deelnemersveld. Maar ook grote modemerken vestigen zich maar al te graag in de binnenstad van Maastricht. Bedrijven zoals Ziggo, H&M, Mercedes en DSM die met grote (hoofd)kantoren in het hart van “Maastricht Region” willen zitten.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Justus Spronck!

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners