27 september
20:00
logo jong Ajax

Jong Ajax

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

Anti-Racisme

De UEFA zet zijn volledige steun achter een tien punten plan van actie om racisme in het voetbal te bestrijden. Het plan is oorspronkelijk samengesteld door FARE (Football Against Racism in Europe) en bevat een verscheidenheid aan maatregelen die clubs kunnen nemen tegen racisme. MVV-Maastricht sluit zich hier graag bij aan.

1. MVV-Maastricht tolereert geen kwetsende, discriminerende, of racistische spreekkoren in haar stadion.

2. Voor iedere wedstrijd wordt via de omroepinstallatie opgeroepen dat MVV-Maastricht racistische spreekkoren tijdens de wedstrijd veroordeelt.

3. Bij het sturen van de seizoenkaarten wordt verwezen naar de richtlijnen die op de website staan vermeld.

4. Verkoop van racistische literatuur in en rond het stadion is verboden. MVV-Maastricht zal, indien nodig, de verkopers aanhouden en overdragen aan de politie

5. MVV-Maastricht neemt disciplinaire maatregelen tegen spelers die zich bezighouden met racisme.

6. In het wedstrijddraaiboek wordt vermeld dat MVV-Maastricht in het eigen stadion geen racisme tolereert. Dit wordt ook aan de tegenstander kenbaar gemaakt.

7. In het wedstrijddraaiboek wordt een gemeenschappelijke strategie tussen stewards en politie voor de aanpak van racisme benoemd.

8. Racistische graffiti rondom het stadion zal zo spoedig mogelijk worden verwijderd.

9. MVV-Maastricht kijkt bij het aannemen van medewerkers niet naar ras of afkomst, maar naar kwaliteit en capaciteit.

10. MVV-Maastricht werkt samen met andere groepen en instanties, zoals scholen, vrijwilligersorganisaties, jeugdclubs, lokale overheden en politie, om pro-actief programma’s te ontwikkelen en vooruitgang te boeken om het bewustzijn van de campagnes tegen discriminatie en racisme te verhogen. Voorbeelden hiervan zijn: Scoren door scholing, scoren in de wijk en het geven van rondleidingen in het eigen stadion aan regionale scholen. Bij laatst genoemde wordt samengewerkt met de politie.