09 augustus
20:00

MVV kansloos tegen ADO Den Haag

Zaterdag 30 september 2023

Opnieuw een goedgevulde en sfeervolle Geusselt (5.659 toeschouwers), een ploeg die iets goed te maken had en een prima voetbalweertje. Ingrediënten genoeg voor een mooie MVV-pot. Maar na 9 minuten stond het 0-2 voor ADO Den Haag en speelde MVV een verloren wedstrijd.

“Gewoon zwaar klote”, beschreef trainer Maurice Verberne na de wedstrijd MVV-ADO Den Haag zijn gevoel na 9 minuten spelen. Tussenstand op dat moment 0-2. Na twee minuten al mocht Jort van de Sande een hoekschop vogelvrij inkoppen, zeven minuten later schoof Henri Koudoussou binnen in de korte hoek. Het strijdplan van MVV, toch al aangepast vanwege het geblesseerd afhaken van Wout Coomans vlak voor de wedstrijd, kon meteen de prullenbak in.

De ploeg herpakte zich enigszins en leek niet veel later op 1-2 te komen, maar de warrig leidende scheidsrechter Vos keurde de aansluitingstreffer (een eigen doelpunt) wegens buitenspel af. ADO Den Haag liet vlak voor rust zien over een prima ploeg te beschikken. Balverlies van Nabil El Basri werd vlijmscherp afgestraft door Daryl van Mieghem. Een 0-3 ruststand voor de ploeg van ex-MVV-coach Darije Kalezic met voormalig MVV-captain Matteo Waem in de basis.

Met wat omzettingen en Dailon Livramento en Mart Remans voor Tuna Tasci en Ferre Slegers probeerde MVV de tweede helft het tij te keren. Het geslepen ADO, met ervaren jongens als Kürsad Surmeli, ook al oud-MVV-aanvoerder, Henk Veerman, Bart van Hintum en de eerder gememoreerde Van de Sande en Van Mieghem leunde achterover en liet MVV komen. De ploeg van Verberne wist echter geen echte vuist te maken en ADO kreeg in de counter nog de beste kans op een treffer.

Die viel niet waardoor de ruststand ook de eindstand werd. Enige uitblinker aan MVV-zijde was de Angel-Side die ondanks de vroege tegengoals 90 minuten achter de ploeg bleef staan.

MVV-ADO Den Haag 0-3 (0-3),

2. Jort van de Sande 0-1, 9. Henri Koudoussou 0-2, 41. Daryl van Mieghem 0-3.

MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (81. Kanou Sy), Özgür Aktas, Marko Kleinen (81. Saul Penders), Lars Schenk, Nicky Souren, Bryan Smeets, Nabil El Basri (66. Leroy Labylle), Ferre Slegers (46. Mart Remans), Koen Kostons en Tuna Tasci (46. Dailon Livramento)