09 augustus
20:00

Heerlijk avondje voor MVV: 4-0 zege op Jong AZ

Zaterdag 02 december 2023

Drie maanden lang wachtte MVV op een zege in eigen huis. Vrijdag was het eindelijk zo ver. En hoe. Jong AZ - achtste op de ranglijst - bleek het ideale medicijn: 4-0.

MVV had iets goed te maken, stelde Wout Coomans voor de wedstrijd in het digitale programmaboekje Startime. Niet alleen voor de last minute-nederlaag tegen Roda JC, maar ook voor de dikke 1-4 nederlaag een week eerder tegen NAC Breda. Dat gevoel van goedmaken leek bij meer spelers te leven want MVV ging ontketend van start tegen Jong AZ. Al na 3 minuten lag de openingstreffer in het net. Koen Kostons snoepte de bal af van doelman Owusu Oduro en scoorde. MVV duwde door en speelde met fris en aanvallend voetbal snel meer kansen bij elkaar. Na 23 minuten was het opnieuw raak. Een fraaie actie van Tuna Tasci - een verwoestende demarrage op rechts - eindigde voor de voeten van Bryan Smeets die onberispelijk binnen kogelde. Daarna volgde een stevige domper voor MVV. Koen Kostons moest naar de kant met een blessure. Het bracht Jong AZ meer in de wedstrijd maar centraal duo Aktas-Coomans hield de poort goed dicht. Als er al een jonge Alkmaarder doorheen kwam, stond Romain Matthys op zijn post.

In de rust moest ook de wederom levensgevaarlijke Tuna Tasci afhaken waardoor MVV begrijpelijkerwijs aan stootkracht verloor. De rood-witten bleven echter vrij simpel overeind. Matthys diende slechts een enkele keer echt handelend op te treden. Als MVV aanzette was het meteen gevaarlijk. Zowel Dailon Livramento als Ferre Slegers raakte echter de lat. Een kwartier voor tijd was het opnieuw raak. Livramento mocht vrij voor de goal binnen schuiven. Toen Bryan Smeets vijf minuten daarna ook nog de 4-0 op het scorebord bracht, was de snijdende kou op de tribunes vrij snel vergeten.

MVV-Jong AZ 4-0 (2-0), 3. Koen Kostons 1-0, 23. Bryan Smeets 2-0, 76. Dailon Livramento 3-0, 81. Bryan Smeets 4-0.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Leroy Labylle (87. Kanou Sy), Ozgür Aktas, Wout Coomans, Bryant Nieling, Marko Kleinen, Nicky Souren, Bryan Smeets (83. Nabil El Basri), Tuna Tasci (46. Ferre Slegers), Koen Kostons (32. Dailon Livramento), Rayan Buifrahi (83. Mart Remans)