09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Facts Helmond Sport-MVV

Facts Helmond Sport-MVV

Facts Helmond Sport-MVV

Donderdag 07 december 2023

MVV reist vrijdag af naar Helmond. Daar beginnen de Maastrichtenaren om 20.00 uur aan het laatste uitduel van het jaar 2023. Zoals gebruikelijk, enkele facts:

●MVV Maastricht won de laatste vier Eerste Divisie-wedstrijden tegen Helmond Sport, tegen geen andere ploeg pakten de Maastrichtenaren zoveel punten in de voorgaande twee seizoenen (12).
●Helmond Sport kwam in elk van de laatste elf thuisduels in de Eerste Divisie minstens eenmaal tot scoren en kan voor het eerst sinds februari 2017 in twaalf opeenvolgende Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden in eigen stadion tot scoren komen (toen 15).
●Tegenstanders van MVV Maastricht maakten dit seizoen in de Eerste Divisie vaker een fout die tot een doelpoging leidde dan tegen elke andere ploeg (6); vier keer scoorde MVV hieruit, geen ploeg deed dat vaker (SC Cambuur en Willem II ook 4).
●Martijn Kaars maakte dit seizoen in de KKD al evenveel goals als vorig seizoen (14), de Helmond-spits heeft deze jaargang meer dan de helft minder schoten per goal (3,1 om 6,5) en minuten per doelpunt (109 om 229) nodig dan in 2022/23.
●Alleen Jeremy Bokila maakte het sinds het begin van vorig KKD-seizoen meer doelpunten als invaller (13) dan MVV’er Dailon Livramento (7), die de eerste speler kan worden die zijn eerste acht KKD-goals als invaller maakt sinds Henk Veerman in 2014 (8).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners