05 maart
18:45

Jong FC Utrecht

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Nieuwe kunstgrasmat is niet sneeuwvrij te krijgen

voetbal

Nieuwe kunstgrasmat is niet sneeuwvrij te krijgen

Donderdag 11 februari 2021

De winter heeft in het zuiden weliswaar niet zo huisgehouden als in de rest van het land, juist omdat er echter maar een dun laagje sneeuw is gevallen, gevolgd door flinke vrieskou, zit MVV Maastricht alsnog met de gebakken, of zeg maar beter, bevroren peren. Het hoofdveld in de Geusselt is onbespeelbaar! Omdat de nieuwe kunstgrasmat pas enkele maanden ligt, is deze (over)gevoelig voor sneeuw en ijs. In combinatie met het feit dus dat het laagje sneeuw erg dun is kan de gemeente Maastricht niet overgaan tot het schoonvegen van de mat. Er zouden dan onherstelbare beschadigingen kunnen optreden.

De mannen van Darije Kalezic kwamen hierop met een mooi voorstel, dat veel zegt over de huidige teamspirit van het team. “Trainer, wij pakken allemaal een borstel en gaan zelf het veld schoonvegen, zodat we weer normaal kunnen trainen”, was het idee vanuit de spelersgroep. Navraag leerde echter dat ook dit niet mogelijk is. Tijdens het vegen moet men op de mat staan, waardoor de sneeuw vaster in de mat getrapt wordt. Ook nu zou er flinke schade ontstaan naast het feit dat de sneeuw die vaster in de kunstmat getrapt wordt, als een soort ijsbaan zou gaan functioneren. Levensgevaarlijk om daar op te voetballen.

MVV moet toch trainen en er werden diverse oplossingen bedacht. Zo traint men in een grote hal in Eijsden, en staat er in het stadion fitness en krachttraining op het programma. Ook wordt naarstig gezocht naar een oplossing in de directe omgeving. Maar ook omliggende velden kampen met de vorstproblemen.

Dus nog geen groen licht maar wel de groene contouren van het veld werden donderdagmiddag langzaam maar zeker weer zichtbaar. De temperatuur steeg tot 0 graden maar bovenal: de volle zon zette een aanval over de linkerflank in op de in het wit gehulde tegenstander. Een deel van het veld was aan het einde van de middag weer zichtbaar maar nog niet rijp om bespeeld te worden.

Dat zal op z’n vroegst zondag of maandag zijn, want dan zet de dooi pas echt goed door

Het veld, donderdagochtend gezien vanaf de Angel-Side tribune.

Aan het einde van de donderdagmiddag is weer meer groen zichtbaar. Bespeelbaar is het veld echter nog steeds niet. Ook vrijdag niet.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners