logo De Graafschap

De Graafschap

Nabeschouwing MVV Maastricht - FC Den Bosch

Zaterdag 29 februari 2020

MVV heeft in het treffen met FC Den Bosch verzuimt 3 punten te pakken. In een dramatische eerste helft en een spektakel in het tweede, werd het 2-3. Van den Hurk nam beide doelpunten voor zijn rekening aan de kant van de Maastrichtenaren. Laukart (1x) en Marques (2x) zorgden voor de doelpunten aan de kant van Den Bosch.

Trainer Fuat Usta kon vrijdagavond niet beschikken over een aantal spelers. Basisklant Deom was geblesseerd, evenals Vermijl en Zeegers. Martina was geschorst na het duel met Telstar vorige week.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Beide ploegen wilde wel, maar kwamen niet bepaald uit de verf. Het eerste kwartier stond in het teken van veel regen, veel wind en weinig goed voetbal. In de vijftiende minuut slingerde FC Den Bosch de bal richting de vijf meter, waardoor Bertrams genoodzaakt was van zijn lijn te komen. Hij stompte de bal weg met zijn rechterarm, waarna hij op de grond bleef liggen. Vrij snel werd duidelijk dat hij de wedstrijd niet kon voortzetten. Gilles Deusings kwam onder moeilijke omstandigheden koud in het veld voor MVV. De wedstrijd verliep vervolgens hetzelfde als voorheen. Balikwishaprobeerde het nog met een volley vanaf randje zestien, maar zijn schot vloog een meter over het doel. In de dertigste minuut was er dan eindelijk een eerste echte kans die te noteren viel. Een goed genomen corner van Holtby eindigde op het hoofd van centrumverdediger Mahmutovic. Hij zag zijn inzet maar net over de lat van het Den Bosch doel verdwijnen. De wedstrijd kabbelde voort tot de rust zonder echt grote kansen. Met een paar speldenprikjes van beide kanten werd er gefloten voor de rust in Maastricht.

In tegenstelling  tot de eerste helft, begonnen MVV en Den Bosch vol goede moed aan het tweede bedrijf. Een schot van FC Den Bosch vanaf de middenlijn werd gedragen door de wind, maar Deusings kon gelukkig redding brengen. Uiteindelijk was het MVV dat verdiend op voorsprong kwam. Wie anders dan Anthony van den Hurk knikte een voorzet van Balikwisha uitstekend richting de lange hoek. In het vervolg kreeg MVV kansen op de 2-0, maar verzuimde de trekker over te halen. FC Den Bosch daarentegen pakte alles wat ze konden pakken. Hun eerste echte kans leverde gelijk een doelpunt op. Een hard schot vanaf de zijkant werd binnengetikt door Laukart. MVV was alles behalve van slag; één minuut later was het weer van den Hurk die een slecht weggewerkte bal knap meenam en in de lange hoek schoof. Doordrukken lukte weer niet voor de Sterrendragers. Na een blunder van invaller Deusings kon Pedro Marques de bal zomaar binnenlopen; 2-2. In de slotfase leek MVV het meest kans te maken op de overwinning met een paar listige schoten. In de 85ste minuut kopte Mares - vanuit een hoekschop – knap op doel. De keeper van Den Bosch had niet alleen een antwoord op die inzet, maar ook op de rebound van van den Hurk. Diezelfde van den Hurk meende een paar minuten later een penalty af te dwingen, maar de Belgische arbiter floot voor een schwalbe. In de blessuretijd was het – tegen alle verwachtingen in – Den Bosch die met de overwinning aan de haal ging. Weer was het Pedro Marques die een voorzet hard tegen de touwen kopte. Daarmee vertrekken de Bosschenaren met drie gestolen punten huiswaarts.