25 september
21:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

MVV wacht zware dobber tegen stabiel De Graafschap

voetbal

MVV wacht zware dobber tegen stabiel De Graafschap

Vrijdag 24 januari 2020

MVV Maastricht kan vrijdag de mouwen opstropen. Een flinke rit naar Doetinchem staat dan op het programma. De busreis op zich zal niet pittig worden, de wedstrijd daarentegen wel. Immers treffen de Maastrichtenaren op de roemruchte Vijverberg op De Graafschap, de ploeg met de minste nederlagen in het Nederlandse betaalde voetbal. Slechts één keer werd er in deze jaargang 2019-2020 in de Keuken Kampioen Divisie verloren. De Graafschap moest in Alkmaar in november Jong AZ (2-1) met de punten laten ontsnappen.

Fuat Usta heeft in zijn selectie alleen Nino Everaers niet ter beschikking. Nieuwkomer William Balikwisha van Standard Luik is speelgerechtigd en kan dus in actie komen. Voor MVV worden het sowieso intensieve weken. In de komende drie weken volgen nog onder andere koploper Cambuur (uit) en GA Eagles (thuis) als opponenten. Maar eerst dus De Graafschap. Fuat Usta: “Een fysiek sterke tegenstander die dit jaar goede aankopen hebben weten te doen. Een ploeg met heel veel ervaring. Niet voor niets staat de ploeg van trainer Mike Snoei zo hoog op de ranglijst. Wij kunnen nu  laten zien hoe ver wij zijn. In de wedstrijden in 2020 hebben we alleen de tweede helft tegen NEC flink moeten tegenhouden. Uiteindelijk hebben we toen de nul weten te houden. Ook een kwaliteit.” MVV kan op een vrijwel volle Vijverberg rekenen. “Ik verwacht dan ook dat De Graafschap de eerste twintig minuten er vol zal willen klappen.”

De Doetinchemse club beschikt over veel Eredivisie-ervaring en is koelbloedig op momenten waarop het nodig is. Dat werd eerder deze competitie in De Geusselt bewezen. De Graafschap kreeg toen anderhalve kans en won toch met 3-0. Een kwaliteit die dit voetbalseizoen al vaker van pas kwam. Dit komt dan ook niet zo maar uit de lucht vallen. In het laatst gespeelde competitieduel van De Graafschap stonden bij de Doetinchemmer liefst acht basisspelers op het veld die al vele jaren Eredivisie-ervaring op hun conto hebben staan.

De Graafschap deelt momenteel plek drie op de ranglijst, met twee punten achterstand op de nummer 2 Cambuur en drie punten op koploper Jong Ajax, dat overigens niet kan promoveren. Naast het ene verliesduel dit seizoen werd er tien keer gelijkgespeeld en elf maal gewonnen. Vreemd is het dan ook niet dat de Superboeren dit seizoen de minste tegentreffers (20) te verwerken kregen. MVV kreeg wat dat betreft twee maal zoveel ballen in het net te verwerken. De Graafschap scoorde 45 keer, MVV was 25 maal doeltreffend. Van de laatste zes wedstrijden was De Graafschap vier maal precies in evenwicht met de tegenstander. Twee maal, de afgelopen twee duels, waren alle punten voor de blauw-witte formatie. “We gaan zeker voor die derde overwinning op rij”, aldus trainer Snoei van De Graafschap.

Scheidsrechter vrijdagavond is Allard Lindhout. Het duel begin om 20.00 uur.

Misschien ook interessant

Sterrendragers