MVV start 2020 met derby tegen Roda JC

voetbal

MVV start 2020 met derby tegen Roda JC

Vrijdag 10 januari 2020

MVV Maastricht hervat de competitie na een mini-winterstop zondag 12 januari om 12.15 uur met de derby tegen Roda JC. Fuat Usta zal het zeker zonder de matchwinnaar in het thuisduel tegen Roda JC, Serhat Kot, en Nino Everaers moeten stellen. Achter enkele andere spelers staat nog een vraagteken waar waarschijnlijk zondag pas duidelijkheid over is of ze inzetbaar zijn.

“Je merkt dat de derby leeft binnen de groep”, kijkt trainer Fuat Usta vooruit. “Het is natuurlijk een mooie start van 2020 als we in Kerkrade een goed resultaat neerzetten. Dit zou ook een mooie ‘boost’ voor de spelers, de club en de supporters zijn.” 

Voor beide clubs verliep het begin van de Keuken Kampioen-competitie 2019-2020 niet geheel naar wens. En dan drukken we ons nog voorzichtig uit. MVV deelde geregeld in de wedstrijden de lakens uit maar bleef helaas te vaak met lege handen achter. Roda JC heeft een tumultueus 2019 achter de rug. Niet alleen bleef de Kerkraadse club sportief achter bij de verwachtingen, het bestaansrecht kwam zelfs in gevaar. 

Het eerste duel in Maastricht dit seizoen eindigde in een 1-0 zege voor de sterrendragers. Serhat Kot tekende - na een assist van Joeri Schroijen - voor het winnende doelpunt,

Ook vorig seizoen gingen in de Limburgse hoofdstad alle punten naar MVV (2-0), in Kerkrade werden de punten gedeeld (2-2), MVV kwam toen van een 2-0 achterstand terug. Toen scoorden namens de Maastrichtenaren Antony van den Hurk en Jordy Croux, die nu de kleuren van Roda JC verdedigt. Bij beide doelpunten kwam de assist op naam van Joeri Schroijen. Fuat Usta verwacht nu een Roda dat vanaf de eerste minuut druk wil gaan zetten. “Zeker de eerste 15 minuten zullen ze alles uit de kast trekken. Voor eigen publiek willen zij zich natuurlijk goed presenteren.” 

In de laatste negen wedstrijden wist Roda JC geen enkele keer te winnen. Dit voetbalseizoen wisten de Kerkradenaren vier competitieduels te zegevieren, werd er acht maal gelijkgespeeld en acht keer verloren. De grootste overwinningen werden in het eigen Parkstad Limburg stadion behaald en wel tegen Helmond Sport (4-2) en eredivisie-degradant NAC (4-2). NEC, Jong FC Utrecht, Cambuur en Excelsior namen in Kerkrade de volle winst mee naar huis.

Om het Limburgse karakter van deze derby verder vorm te geven is Pol van Boekel uit Venray als referee van de partij. En zoals eerder vermeld: de wedstrijd begint zondag op het ongebruikelijke tijdstip van 12.15 uur.

Misschien ook interessant

Sterrendragers