26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV reageert

voetbal

MVV reageert

Woensdag 26 januari 2022

Het is normaliter niet onze stijl te reageren op artikelen in de media maar wij menen dat nu toch te moeten doen. Het gaat om het artikel van de hand van Emil Visser van Dagblad De Limburger. Wij vinden dat in zijn artikel een verkeerd en vooral negatief beeld van MVV wordt geschetst. Dit betreuren wij ten zeerste.

Laten we beginnen met de sportieve resultaten, daar heeft de krant natuurlijk een punt. Negen wedstrijden zonder overwinning zijn de feiten. Maar het is nog niet zo lang geleden dat MVV in de media ‘de verrassing’ werd genoemd. Daarmee willen we maar zeggen dat het dubbeltje ook zomaar weer de andere kant op kan vallen. De wedstrijd tegen FC Volendam geeft in elk geval vertrouwen!

In de zware coronatijd voor iedereen waar velen geen inkomsten hebben, is het een logisch verhaal dat het eigen vermogen minder wordt. MVV is hierop geen uitzondering.  Het Nederlandse betaalde voetbal heeft te maken met maar liefst 155 miljoen euro minder aan inkomsten! Het landelijk gemiddelde wat de omzetdaling betreft bedraagt 30 procent. MVV heeft door goed in te spelen op de situatie én de steun van supporters en sponsors te maken met de helft van dit landelijk gemiddelde (15 procent).

Het NOW-verhaal van anderhalf jaar geleden wordt ook in het artikel benoemd. Ondanks uitleg aan de betreffende journalist blijft hij volharden in verkeerde aannames. Er wordt een bedrag genoemd dat MVV is misgelopen van 2 ton. Dit klopt niet. Dat is de helft. Nog steeds een flink bedrag. MVV heeft wel stappen gezet om financieel verhaal te halen.

Ook zijn we volop bezig met gesprekken met investeerders. Marcel Jöris zei het onlangs in zijn blog treffend: “Ik kan u verzekeren dat meerdere partijen belangstelling tonen. En ook dat we gesprekken voeren. Echter, in alle gevallen waar besprekingen nog niet richting afronding gaan, wordt geheimhouding geëist. Dat hebben we uiteraard te respecteren, anders doe je gewoon geen zaken. Bij andere clubs zien we voorbeelden van het voortijdig uitlekken van informatie en dat leidt dan tot het afketsen van een deal. In het bewaren van vertrouwelijkheid zijn we dus erg secuur. Daardoor lijkt het voor de omgeving alsof niets gebeurt. Het tegendeel is dus waar. Bovendien geldt hier zorgvuldigheid. Andere partijen goed leren kennen, verwachtingen afstemmen, risico’s en kansen goed inschatten alvorens de laatste handtekening te zetten. Dergelijke processen vergen tijd en dus geduld van onze fans en sponsoren. Beter goed en duurzaam, dan snel en teleurstellend. Dat is ons devies.”

Verder gaat het in het artikel over Ronny van Geneugden en dat zijn aanwezigheid imagoschade voor MVV zou zijn. Voor MVV geldt dat Ronny – die dag en nacht in de weer is voor MVV- onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Van imagoschade is in onze ogen daarom geen sprake, wij appreciëren Ronny als persoon en we waarderen zijn deskundigheid en inzet.  

Het is jammer dat de positieve zaken waar iedereen bij MVV mee bezig is zelden tot nooit in de krant belicht worden. De inzet van betrokken supporters, de maatschappelijke acties van de Angel-Side, de inzet van 200 vrijwilligers, de passie van de staf en onze jonge ploeg. Wat echter een goed gevoel geeft is, dat iedereen die MVV een warm hart toedraagt gelooft in de club. Want daar doen we het met z’n allen voor, het motto voor dit seizoen is niet voor niets #SameVollePetaj!

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners