logo De Graafschap

De Graafschap

MVV oefent 1-1 tegen Lommel SK

Zaterdag 13 juli 2019

MVV heeft in de eerste serieuze oefentest van het nieuwe voetbalseizoen 1-1 gespeeld. Tegenstander in eigen De Geusselt-stadion was Lommel SK, uitkomend in de eerste klasse B. De Belgen, met ex-MVV’er Ricardo Ippel in de gelederen, wonnen vorige week nog van FC Eindhoven (3-1).

MVV – zonder onder meer Maxime Gunst en de gebroeders Martina - startte onwennig en keek na zes minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Linksback Arthur Theate passeerde, mee opgerukt aan de linkerzijde, makkelijk de MVV-defensie en gaf de bal op maat voor op Leo Miramar Rocha. De spits kon ongehinderd intikken. Het duurde even voordat de Maastrichtenaren zich beter wisten te vinden maar toen dit daadwerkelijk lukte, had de thuisclub ook een duidelijk overwicht. Dit had in de 24e minuut in de gelijkmaker moeten resulteren. Op de rand van het strafschopgebied wist de jarige Pieter Nys (30) zich mooi vrij te spelen en verschalkte vervolgens doelman Bertrams. De inzet ging echter centimeters langs de verkeerde kant van de paal. MVV had het middenveld in handen en voerde de druk op het Belgische doel op. Maar  meer dan drie mislukte afstandsschoten zaten er in deze fase niet in. In de 39e minuut ontfutselde Raoul Last de bal op linkshandige zijn tegenstander en bediende Pieter Nys met een mooie voorzet op maat. De kopbal van de jarige middenvelder miste echter net het Lommelse doel. Een minuut later kreeg Jerome Deom een uitgelezen kans. De Belgische doelman verspeelde ver voor zijn strafschopgebied de bal waarna de Maastrichtse middenvelder vanaf dertig meter op het lege doel mocht schieten. Bij latje-schieten had Deom de hoofdprijs gewonnen want de bal belandde precies op de lat. Aan de overzijde greep MVV-goalie Lars van Meurs op zijn beurt even later prima in. Hij maakte een schot vanaf 16-meter van de voet van Brebels knap onschadelijk.

MVV kwam na rust goed uit de startblokken. De thuisclub zette de tegenstander direct vast en dit had al snel resultaat. Door goed afjagen van de bal kwam de bal op rechts terecht bij Jerome Deom. Zijn voorzet belandde bij Anthony van den Hurk die de 1-1 binnen wist te lopen. MVV bleef de druk op de Lommel-defensie houden en speelde de bal snel rond. Desondanks was de beste kans in de 65e minuut aan de overzijde. Mahmutovic verslikte zich in eigen strafschopgebied in de bal waarna doelman Deusings omspeeld werd. De ingeschoten bal verdween vervolgens echter over het lege Maastrichtse doel. In de 69e minuut kreeg opnieuw Deom de mogelijkheid om vanaf afstand te scoren. Nu waren het twintig meter die de deze week gecontracteerde Belg diende te overbruggen. Dit lukte aardig alleen de doelman van Lommel wist de bal uit de kruising te tikken. In de slotfase leverden beide teams nog voldoende strijd op met name het middenveld, kansrijke mogelijkheden leverde dit echter niet meer op.

Opstelling MVV: Lars van Meurs (46. Gilles Deusings), Enes Mahmutovic, Joshua Holtby (89. Twan Visser), Luc Mares, Marnick Vermijl (70. Tim Zeegers), Serhat Kot (82. Oussama el Wadnakssi), Raoul Last (70. Nino Everaers), Jerome Deom, Pieter Nys (46. Koen Kostons), Joeri Schroijen, Anthony van den Hurk. Gele kaart: Serhat Kot, Joeri Schroijen (MVV).