26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV naar ‘koploper ’ vierde periode Top Oss

voetbal

MVV naar ‘koploper ’ vierde periode Top Oss

Donderdag 15 april 2021

MVV reist vrijdag af naar Oss. Om 20.00 uur heet daar Top Oss de tegenstander. De thuiswedstrijd werd door MVV Maastricht gewonnen met klinkende 3-0 cijfers. De Maastrichtenaren doen het in Brabant zonder Timo Stavitski, Thomas van Bommel, Kai Bösing (niet wedstrijdfit) en Thibaut van Acker en Manuel Angiulli (beiden geschorst).

“Een tegenstander die gewaagd is aan ons. Ondanks de ruime thuiszege 3-0 moeten we deze ploeg niet onderschatten. Zeker niet. Top Oss is momenteel in vorm”, zegt assistent-trainer Regillio Vrede, die bij afwezigheid van coach Darije Kalezic de honneurs waarneemt. “Een mooie wedstrijd om naar toe te werken waarbij we de volle ambitie hebben om met een zege huiswaarts te keren.”

Joeri Schroijen (2x) en Joy Lance Mickels tekenden eind september 2020 voor de doelpunten in De Geusselt. Inmiddels zijn we bij de 34e speelronde beland. Top Oss staat gedeeld negende met drie punten voorsprong op MVV. Top Oss verloor de laatste drie Keuken Kampioen Divisie-duels met MVV en incasseerde telkens minimaal drie goals (10 in totaal), terwijl Top zelf slechts één goal maakte. Jérôme Deom bereidde in elk van zijn laatste drie wedstrijden een treffer voor, de laatste MVV-speler die in vier opeenvolgende Keuken Kampioen Divisie-duels een assist gaf was Jordy Croux in oktober 2015.

Richting de wedstrijd met MVV heeft Top Oss een perfecte generale repetitie gehad. In de laatste wedstrijd werd gewonnen van Jong Ajax (0-1). De Brabanders zijn sowieso gebrand op een overwinning tegen MVV. Immers staat de ploeg virtueel aan de leiding als het gaat om de vierde periode. In de laatste vijf wedstrijd won Top Oss er drie, werd er één keer gelijkgespeeld en ging men één keer als verliezer van het veld. Opvallend is dat de ploeg slechts vijf keer scoorde. Daar tegenover staat wel dat oud-MVV-doelman Bo Geens slechts twee keer hoefde te capituleren.

De wedstrijd is vrijdag vanaf 20.00 uur te volgen in het schakelprogramma van ESPN maar ook live via L1 Radio en MVV Twitter.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners