30 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Kan MVV nu ook ADO Den Haag over de knie leggen?

voetbal

Kan MVV nu ook ADO Den Haag over de knie leggen?

Donderdag 18 augustus 2022

Na het spektakelstuk van afgelopen maandag tegen NAC Breda (3-1) is natuurlijk bij iedereen die de Maastrichtse club een warm hart toedraagt de hoop dat dit tegen ADO Den Haag kan worden voortgezet. De club van de nieuwbakken trainer Dirk Kuyt komt vrijdag om 20.00 uur op bezoek in De Geusselt.

Voor trainer Maurice Verberne een wedstrijd met sentimenten. Want hij speelde niet alleen bij MVV maar ook drie seizoen voor ADO Den Haag. (klik HIER voor zijn voorbeschouwing).

Ook bij de tegenstander sentimenten, want ’t Bies komt weer naar De Geusselt. En juist rondom ’t Bies is donderdag opschudding bij Den Haag ontstaan. ADO wilde hem graag behouden voor de club en schiet daarmee door het salarisplafond, volgens De Telegraaf verdient Thomas Verheydt namelijk ruim 500.000 euro per seizoen. Thomas Verheydt kwam ondanks vijf schoten niet tot scoren in de eerste twee speelronden dit seizoen, vorig seizoen bleef de spits geen enkele keer drie basisplaatsen achter elkaar zonder doelpunt. ADO Den Haag verloor de eerste twee competitieduels van dit seizoen zonder te scoren, nog nooit begonnen de Hagenaars een KKD-jaargang met drie nederlagen; de laatste ploeg die een Eerste Divisieseizoen startte met drie nederlagen zonder doelpunt was FC Dordrecht in 2010/11.

Nog een leuk weetje: geen speler noteerde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer balheroveringen dan Nicky Souren (23).

Met het oog op de wedstrijd van vrijdag spreken we ook met Koen Kostons, de maker van het eerste doelpunt en de man die gevloerd werd in het strafschopgebied waarna Mart Remans de 2-0 binnen wist te schieten. Klik HIER voor zijn interview.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners