De Graafschap verwacht pittige avond in De Geusselt

voetbal

De Graafschap verwacht pittige avond in De Geusselt

Vrijdag 16 augustus 2019

MVV Maastricht treedt vrijdagavond 16 augustus voor het eerst in het prille voetbalseizoen in eigen Geusselt-stadion aan. Tegenstander heet De Graafschap, één van de kampioenskandidaten dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De selectie van Fuat Usta kent één blessure: Enes Mahmutovic. Hij zal met een zware enkelblessure de komende twee, drie maanden nog aan de kant staan.

Serhat Kot is nog niet speelgerechtigd voor MVV. De overschrijving die deze week geregeld zou worden is niet gelukt door het Suikerfeest in Turkije. Door dit feest was niemand op het Turkse kantoor aanwezig om de overstap van Fenerbahçe naar MVV te bezegelen. 
MVV-coach Fuat Usta kijkt redelijk tevreden terug op de ontmoeting in Deventer tegen GA Eagles. “Als je daar twee keer weet te scoren en op de valreep net niet een puntje uit de strijd sleept…. Er zullen niet veel ploegen zijn die daar twee doelpunten zullen gaan maken. Ik heb in ieder geval veel goede dingen gezien, er is voldoende perspectief.”  Usta wil wel dat zijn selectie nog in de breedte groeit. “In iedere linie moet er nog een speler bij. Een volwaardige selectie heb je gewoon nodig. Want waar je uiteindelijk gaat eindigen wordt bepaald door de sterkte van je bank. Als die goed bezet is, dan is er concurrentie. Iedere speler moet namelijk keihard werken. Dat is de basis van MVV. Doe je dat niet dan moet je weten dat er een andere speler staat te popelen om jouw plek over te nemen.”
Fuat Usta is duidelijk in zijn mening dat er voor tegenstanders van de Maastrichtenaren andere tijden aanbreken. “De tijd dat ze dachten zo maar makkelijk drie punten van MVV af te kunnen snoepen, is voorbij.. Ze zullen tot het gaatje moeten gaan om MVV te verslaan.” Hij heeft ook duidelijk voor ogen hoe dat gaat gebeuren. “We spelen vanuit onze eigen organisatie, druk zetten, hard werken. Ik eis van mijn spelers volle overgave. Daar is waar de supporters ook voor komen. Soms zal het ook wel eens op een lelijke manier moeten maar dat moet dan maar. Ik ben ervan overtuigd dat als we straks op volle sterkte zijn en goed ingespeeld raken dat het niveau snel toeneemt. En dan komen de resultaten ook vanzelf.”

Nieuw gezicht op de training donderdag was Lefteris Choutesiotis. De 25-jarige Griek was reservedoelman van Olympiakos maar is nu zonder club. Hij is op proef bij MVV. “We hebben twee goede doelmannen. Maar als je een seizoen goed wil starten zul je minimaal drie keepers moeten hebben”, legt Fuat Usta uit.

De Graafschap won het openingsduel van de competitie. Cambuur werd met een 2-0 nederlaag terug naar Leeuwarden gestuurd. In aanloop naar het duel van vrijdagavond heeft De Graafschap speciaal op kunstgras getraind. De trainer van de Superboeren, Mike Snoei, verwacht een pittige avond in Maastricht: “De voorhoede van MVV heeft veel kwaliteit. Zeker met voormalig De Graafschap-speler Anthony van den Hurk. Een gevaarlijke spits waar we voor op onze hoede moeten zijn.”
Vorig seizoen vertrokken de Superboeren nog met 3-1 winst uit De Geusselt.

De wedstrijd vrijdagavond in De Geusselt begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Mulder.

Misschien ook interessant

Sterrendragers