26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Blog 5 - Wat speelt er?

voetbal

Blog 5 - Wat speelt er?

Donderdag 08 augustus 2019

De rust bewaren in de hectische voetbalwereld die wordt geregeerd door emoties. Het is echt de belangrijkste uitdaging voor een directie bij een voetbalclub. Waar blijven die nieuwe spelers? We hebben te veel geblesseerden! Zijn die onderhandelingen al afgerond? Hebben we al een hoofdsponsor? Zijn de vrijwilligerskaarten al binnen? Waarom komen de fans van De Graafschap niet? Allemaal vragen die dagelijks voorbij komen. Sommige wel meerdere keren per uur. Van supporters, van pers, van personeel, van andere betrokkenen. En ik snap al die vragen. Sterker nog: ze zijn allemaal terecht. Maar ik kan ze niet altijd van een antwoord voorzien. Laat staan van een bevredigend antwoord. Want ik moet me niet laten leiden door emoties. Natuurlijk hadden wij bijvoorbeeld nu al meer spelers vast kunnen leggen. Dan hadden we fans wellicht tevreden gesteld, maar dat waren dan niet de jongens geweest die ons verder brengen. We willen een stevige stijgende lijn inzetten voor de langere termijn. En dat betekent afwachten, goed om je heen blijven kijken en op het juiste moment toeslaan. Neem onze nieuwste aanwinst Facundo Bonifazi. Er zijn de afgelopen weken tientallen linkerverdedigers aangeboden. En allemaal toppers en in de belangstelling van meerdere clubs, volgens hun makelaars. Facundo komt echter uit het netwerk van één van onze partnerclubs. Zij hebben die jongen gescout, en hebben ons getipt. De staf heeft daarna uitgebreid beelden bekeken en toen hebben we hem vastgelegd. Een weloverwogen keuze dus, onder eigen regie. Zo willen we te werk gaan. Ook Nathanaël Frenoy sloot deze week aan. Talent van onze buurclub Standard Luik. Ook ik heb gelezen dat Standard meer spelers bij ons kwijt wil. Daar staan we voor open, maar zoals gezegd houden wij de regie. Wij moeten een speler kunnen gebruiken, hij moet speelkansen hebben, iets toevoegen en onze eigen jeugd niet in de weg zitten. Dat is voor ons belangrijk, maar ook voor die speler en voor de club die een speler wilt verhuren. Een speler huren die vervolgens nauwelijks speelt vanwege de genoemde redenen, is voor niemand goed. Prioriteit nu hebben een rechtsbuiten en een doelman. Ook onze testers Nissilä, Kot en Sylla zijn nog in beeld, en zo richting deadline komt wellicht nog iets heel interessants voorbij. Maar zoals gezegd: de speler moet iets toevoegen, beter zijn dan wat we al hebben of zorgen voor meer concurrentie.

Op sponsorgebied hebben we helaas minder te kiezen, maar ook hier gaan we niet zomaar met elke partij in zee. We zoeken naar partners die MVV verder helpen, maar waarvoor ook MVV iets kan betekenen. Gesprekken lopen volop, en diverse opties worden bekeken. Maar ook hier geldt een samenwerking moet goed zijn voor beide partijen.

In de media is wat ophef ontstaan over onze eerste thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Inderdaad mag De Graafschap 400 fans meenemen, maar alleen via een buscombi. Probleem is dat de parkeerfaciliteiten rondom het stadion beperkt zijn. Bij de sporthal is plek voor 8 bussen, dus in totaal 400 supporters. Voor auto’s is al helemaal nauwelijks plek, en al zeker niet wanneer vanuit veiligheidsoogpunt wordt gekeken. Ik blijf strijden voor normalisatie van de voetbalsupporter, maar veiligheid binnen en buiten het stadion zijn leidend in het veiligheidsoverleg. Maar het is in elk geval echt niet zo dat fans van De Graafschap niet welkom zijn. Alleen: B-wedstrijden kennen restricties, zoals ook onze fans meer dan eens merken. Mijn streven is minder B-wedstrijden, maar daar hebben we iedereen bij nodig. En liefst dit seizoen zo weinig mogelijk onrust, door wie dan ook veroorzaakt.

Maar nu eerst Go Ahead. Wij zijn er klaar voor, we hebben er zin in. Neem van mij aan dat onze spelers daar alles voor zullen geven.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners