20:00

Jong AZ

Kater en bestolen gevoel MVV

Zaterdag 24 februari 2024

En weer sloeg voor MVV het noodlot in blessuretijd toe. Deze keer eiste scheidsrechter Manschot een duidelijke negatieve hoofdrol in Den Haag voor zich op. Ver in blessuretijd ging invaller Alex Schalk het duel aan met MVV-doelman Romain Matthys, de uitblinker van de avond. Beide spelers gingen de lucht in maar Schalk duwde duidelijk zichtbaar de goalie zodanig dat Matthys kansloos was. Scheidsrechter Manschot twijfelde lang, ging nog met zijn assistent aan de zijlijn in overleg maar de goal telde. "Hij ging niet voor de bal en was alleen gefixeerd op mij. Een honderd procent overtreding. Niet te geloven. Wij worden hier zwaar benadeeld", was het commentaar van de Belgische MVV-doelman.

In vier dagen tijd verspeelde MVV tot twee keer toe in de 93e minuut een zeker lijkende zege. Trainer Maurice Verberne was achteraf desondanks trots op zijn mannen. "We spelen tegen een van de beste teams uit de Keuken Kampioen Divisie. Ze spelen voor rechtstreekse promotie, hebben zich in de winter flink versterkt en MVV sleept hier bijna de drie punten in de wacht."

Den Haag begon furieus aan het duel en had enkele goede kansen. Maar ook MVV liet geregeld gevaarlijk van zich horen. Nadat Den Haag al op de lat had geschoten was het vier minuten later (in de 27e minuut) Bryan Smeets die het Haagse aluminium teisterde. Even later kreeg Nicky Souren een uitgelezen kans. Een mooie voorzet van Dailon Livramento leek de MVV-aanvoerder zo in het doel te kunnen schieten, alleen kwam hij net niet met zijn passen uit. MVV bleef de toon zetten in deze fase van de eerste helft. Want opnieuw een levensgevaarlijke counter bracht deze keer Ferre Slegers voor doelman Marsman. De Haagse keeper bracht echter redding. Vlak voor rust werd het dan toch 1-0 voor de thuisclub. Veerman kopte een een voorzet binnen.

MVV kwam sterk uit de kleedkamers. Nadat Livramento net een bal naast had geprikt was het vijf minuten later Mart Remans (55e minuut) die een voorzet van Bryan Smeets tot gelijkmaker promoveerde. Beide ploegen bleven de aanval zoeken maar het was MVV dat de score verhoogde. In de 71e minuut ging Livramento op avontuur tussen drie Haagse verdedigers. De MVV-spits manoeuvreerde zich zodanig langs dit drietal zodat hij vanaf 18 meter kon uithalen en Marsman geen kans liet: 1-2. ADO zette nu alles op alles en wist enkele goede kansen te creëren. Maar ook MVV had in de eindfase enkele kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.

Doelman Romain Matthys groeide langzaam maar zeker uit tot de man van de wedstrijd. Totdat het arbitrale trio ver in blessuretijd de overtreding op de goalie over het hoofd zag waaruit de bal in het Maastrichtse doel hobbelde. Een resultaat van 2-2 waar vooraf voor getekend zou worden, achteraf blijft MVV echter zitten met een kater en een bestolen gevoel.

De volgende wedstrijd speelt MVV in eigen huis en wel op vrijdag 1 maart tegen FC Dordrecht, aanvang 20.00 uur.

Op de foto boven van Pro Shots/Shane Winssen het moment vlak na de overtreding.

Op de foto beneden van Publiciteitvisie/Frank Kerbusch: Zeegers, Smeets, Souren en Matthys die aan de zijlijn verhaal gaan halen na de 2-2.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Wout Coomans, Ozgur Aktas, Leroy Labylle, Nabil El Basri (65. Marko Kleinen), Bryan Smeets, Nicky Souren, Ferre Slegers, Mart Remans, Dailon Livramento. Gele kaart: Marko Kleinen, Mart Remans (89. Bryant Nieling) en Dailon Livramento (82. Camil Mmaee). Toeschouwers: 7.000. Scheidsrechter Manshof.