ADO Den Haag - MVV Maastricht: 1 - 0

MVV verliest ondanks goed spel met 1-0 bij ADO Den Haag

De eerste échte serieuze test in de voorbereiding heeft MVV Maastricht er aardig vanaf gebracht. Het wist dan weliswaar niet te winnen in Den Haag, maar kon aardig mee met de Eredivisionist. Bakker scoorde in de eerste helft de 1-0 uit een corner (kopbal) nadat er eerst enkele goede kansen voor de Hagenezen waren geweest (Ladan, gered op lijn door Alessandro Ciranni, Becker op Jannich Storch). Jannich Storch keepte sowieso een prima wedstrijd. In de 35e minuut was hij het die zowel Becker als Ladan weerstond. Jari Vandeputte schoot 2 minuten later namens MVV Maastricht op doelman Zwinkels. 

In de tweede helft kwam Jonas Deumeland op de plek van Jannich Storch onder de deklat. MVV kreeg meer mogelijkheden dan in het eerste bedrijf en na 10 minuten schoot Jonathan Okaita een voorzet van Dean Koolhof hoog over. Twee minuten later was het weer Okita, die ditmaal Coremans op zijn pad vond. Uit een snel volgende aanval mikte Dean Koolhof naast. Een kwartier voor tijd had Coremans twee instanties nodig om een schot van Okita onder controle te krijgen. MVV kon niet meer scoren en zag ADO Den Haag in de laatste tien minuten nog kansen krijgen via Amatkarijo en David. Die laatste teisterde de deklat met zijn schot. 

Een leerzame oefenwedstrijd in het Cars Jeans Stadion, waar oud-aanvoerder Nick Kuipers helaas ontbrak bij ADO vanwege een lichte blessure.

Woensdag 19 juli trainen de Sterrendragers om 12.00 uur in Stadion de Geusselt. Daarna volgen vier vrije dagen voor herstel. Op maandag 24 juli hervat MVV de voorbereiding met een veldtraining in Stadion de Geusselt (11.00 uur). 

Opstelling MVV Maastricht
Storch (45. Deumeland), Ciranni, Mmaee (78. Houben), Shermaine, Schroijen, Ippel, Nys (80. Thuys), Koolhof (70. Loshaj), Vandeputte (70. Golpek), Kostons (61. Pereira), Okita