logo De Graafschap

De Graafschap

MVV sleept overwinning uit het vuur in Emmen (2-3)

Maandag 07 december 2015

MVV Maastricht heeft tijdens de lastige uitwedstrijd in Emmen drie punten uit het vuur gesleept. In Drenthe wonnen de Sterrendragers met 2-3 bij middenmotor FC Emmen. Luca Polizzi was de grote man bij de Maastrichtenaren met twee doelpunten.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. FC Emmen vond, in de persoon van Mannes, na enkele minuten al het aluminium achter keeper Jo Coppens. Niet veel later waren het Danso en Rozema die in kansrijke positie hun vizier niet op scherp hadden staan. Dat had Luca Polizzi na een half uur wel. De kleine Belgische aanvaller draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en kogelde de bal snoeihard achter keeper Telgenkamp: 0-1. Enkele minuten later bracht Stef Peeters via een wervelende counter de bal net niet goed genoeg voor de goal, waar Santiago Palacios stond om binnen te tikken. Het was uitstel van executie voor FC Emmen, want in de 35e minuut was het een combinatie tussen Santi en Luca Polizzi die leidde tot wederom een rake kogel van de Belg: 0-2.

Met een comfortabele voorsprong ging MVV Maastricht aan de thee. Na rust echter kwam FC Emmen gevaarlijk terug. Eerst was het Deul die vanuit een vrije trap de deklat teisterde. Daarna was het Santiago Palacios die aan de verkeerde kant scoorde. De Mexicaan verlengde een Drentse vrije trap tot achter zijn eigen doelman: 1-2. FC Emmen leek zich terug te knokken in de wedstrijd, maar MVV Maastricht scoorde op het juiste moment de 1-3. Stef Peeters besloot vanaf links maar eens uit te halen en verschalkte Telgenkamp. De thuisploeg had geen passend antwoord meer op de achterstand, alhoewel Hagenau de lat nog raakte en Danso, in de allerlaatste minuut, de stand nog enigszins draaglijk maakte voor de Emmenaren: 2-3.

Met de overwinning consolideert MVV Maastricht de 9e plaats en daarmee het uitzicht op een subtopplek. FC Emmen en FC Dordrecht, de respectievelijke nummers 7 en 8, staan twee punten voor op de Sterrendragers. Helmond Sport, FC Den Bosch en Telstar volgen de rood-witten op 2 punten afstand. MVV Maastricht neemt het vrijdag 11 december in de laatste thuiswedstrijd vóór de winterstop op tegen RKC Waalwijk, dat momenteel een voorlaatste plek op de ranglijst inneemt. De wedstrijd in Stadion de Geusselt begint om 20.00 uur.