20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

voetbal

NAC Breda-MVV Maastricht: 1 - 2

Natuurlijk had het nieuws van de afgehaakte investeerder invloed gehad op de selectie, gaf trainer Maurice Verberne eerlijk toe voor de wedstrijd NAC-MVV. Een wedstrijd waarin MVV zichzelf het beste medicijn schonk bij tegenspoed: een hele knappe 2-1 zege.

Thomas Verheydt en Alessandro Ciranni. Zij zorgden in 2016 voor de laatste zege van MVV in Breda. Daarna was MVV vrijwel altijd kansloos in het Rat Verlegh-stadion. En gisteren waren toch wel veel ingrediënten aanwezig voor opnieuw een zware pot. Leroy Labylle, Bryan Smeets en Mart Remans ontbraken, en in de dagen voorafgaand ging het vooral over financiële perikelen. Toch bleek MVV over een ongekende portie veerkracht te beschikken. In de eerste helft had NAC Breda nauwelijks iets te vertellen. MVV bleef simpel overeind en kreeg via de van een interland teruggekeerde Dailon Livramento een grote kans op de 0-1, maar de bal schampte de paal. MVV had meer de bal en was ook gevaarlijker, al speelde de ploeg de ruimte die er was soms ontzettend slordig uit.

Hoe sterk MVV voor rust acteerde, zo zwak begonnen de rood-witten na de thee. Duels werden niet meer gewonnen, MVV grossierde in balverlies en liet NAC zo totaal onnodig in de wedstrijd komen. De Bredanaars kwamen ook nog eens fortuinlijk op voorsprong. Een voorzet van Royo werd ongelukkig verlengd door de verder sterk spelende Bryant Nieling, Romain Matthys was kansloos. Wie daarna een Bredase storm richting 2-0 verwachtte, kwam bedrogen uit. MVV nam de wedstrijd weer in handen, en NAC kreeg alleen door eigen slordige fouten. Aan de andere kant werd invaller Tuna Tasci de grote man. Hij verving de onzichtbare Rayan Buifrahi en wist vijf minuten na zijn entree al het doel vinden. Tasci knalde na een knappe aanval de bal hoog in het Bredase doel.

MVV werd brutaler, ook omdat NAC werkelijk niets in de melk te brokkelen had. Die brutaliteit betaalde zich uit. Opnieuw was Tasci het eindpunt van een knappe counter: 1-2. Ook in de slotfase bleef MVV moeiteloos overeind waardoor de rood-witten zichzelf en iedereen die MVV lief heeft weer wat kleur op de wangen gaf na een roerige week. MVV blijft op koers voor de play-offs en dat mag gerust een prestatie van formaat worden genoemd.

Op naar een volle Geusselt tegen Helmond Sport! Nog geen ticket? Klik HIER #noetsdemoodverloreheet

NAC Breda-MVV Maastricht 1-2 (0-0), 54. Bryant Nieling e.d. 1-0, 62. Tuna Tasci 1-1, 82. Tuna Tasci 1-2. Opstelling MVV: Romain Matthys, Andréa Librici, Ozgür Aktas, Bryant Nieling, Lars Schenk, Nicky Souren, Marko Kleinen, Nabil El Basri (68. Camil Mmaee), Ferre Slegers, Dailon Livramento, Rayan Buifrahi (57. Tuna Tasci)