03 juli
19:00

SV Berg'28

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

MVV Maastricht-Jong FC Utrecht: 3 - 0

In de zomer vielen MVV en Bryan Smeets en MVV elkaar weer in de armen. Tot vrijdagavond was het nog niet helemaal de terugkeer zoals iedereen die verwacht had. Maar tegen Jong Utrecht nam Smeets MVV echt bij de hand en was hij met twee goals de grote man: 3-0.

Smeets moet zich gisteren heerlijk hebben gevoeld ondanks de kou en het zeer zware veld in De Geusselt. Het zwakke Utrecht gaf alle ruimte weg waardoor de ervaren middenvelder het spel kon verdelen zoals hij dat zo goed kan. Het leverde vanaf het begin mooie combinaties op aan MVV-zijde, zij het zonder echt veel gevaar. Doelman Gadellaa moest zich enkel strekken op een schot van Smeets en Wout Coomans kopte maar net voorlangs. In de 25ste minuut was het raak, en hoe. Smeets kreeg de bal van de sterk spelende Ferre Slegers en toverde het leer met een penseelstreek over de toch lange Gadellaa in de kruising. Het was het absolute hoogtepunt van een verder vlakke eerste helft.

Na rust was het niet al te lang wachten op een tweede goal. Smeets stuitte nog op Gadellaa maar wie anders dan Dailon Livramento stond op de goede plek. Na de 2-0 was het duel al beslist. MVV leunde achterover en liet de bal aan Jong FC Utrecht dat daar bedroevend weinig mee deed. Alleen een van richting veranderd schot op de paal kon Romain Matthys echt verontrusten. MVV warmde het publiek nog één keer op: een lange bal van Livramento werd uitstekend klaargelegd door invaller Rayan Buifrahi. Eindstation van de mooie aanval: Bryan Smeets. Hij schoot de bal onderhoudbaar in het net  waardoor hij met zijn ploeg zicht op de play-offplekken houdt.

MVV-Jong Utrecht 3-0 (1-0), 25. Bryan Smeets 1-0, 50. Dailon Livramento, 87. Bryan Smeets 3-0.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Ozgür Aktas, Wout Coomans, Leroy Labylle, Marko Kleinen (77. Nabil El Basri), Nicky Souren, Bryan Smeets (88. Saul Penders), Ferre Slegers, Dailon Livramento, Mart Remans (74. Rayan Buifrahi). Gele kaarten: Marko Kleinen en Ozgür Aktas. Toeschouwers 3.744.