Almere City FC - MVV Maastricht: 2 - 1

MVV vecht tegen zichzelf en verliest in Almere (2-1)

MVV Maastricht voetbalde vrijdag 23 september jl. in Maastricht in Almere meer tegen zichzelf dan tegen gastheer Almere City FC. De ploeg van trainer zag oud MVV-spits Sven Braken twee keer zeer effectief optreden en keek daardoor op het half uur binnen drie minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. Die achterstand kregen de Sterrendragers niet meer weggepoetst in het verloop van de wedstrijd.

Het was MVV dat in Almere de klok sloeg in de eerste vieftien minuten van de wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap al zocht het de aanval via Luis Pedro, maar keeper Kramer van Almere City werd nog niet op proef gesteld door de aanvaller. Drie minuten later kwam Alessandro Ciranni goed door over de rechtervleugel, waar hij een puike voorzet afleverde op Thomas Verheydt. Die kon het leer niet binnen werken, maar de rebound was er voor Ricardo Ippel. Zijn schot ging echter hoog over. In de 9e minuut draaide Florian Loshaj zich op de punt van de 16-meter goed weg bij zijn tegenstander en haalde hij uit met rechts. Keeper Kramer zat er echter goed bij. De aanvalsgolven denderden door op het Almerens doel. Een kopbal van Nick Kuipers uit een corner ging weliswaar hoog over en Joeri Schroijen dacht even later Thomas Verheydt te imiteren (goal in Volendam), maar MVV had het spel tot op dat punt stevig in handen. Vanaf de 17e minuut begon de thuisploeg echter wat meer speldenprikken uit te delen. Braken draaide zich vrij en verdiende een corner, waaruit MacDonald rakelings naast kopte. Het was een waarschuwing die ter harte genomen had moeten worden, maar waar MVV Maastricht doorging met het aanvalsspel en nog enkele goede kansen creeërde (kopkans Florian Loshaj en schot Thomas Verheydt), was het aan de andere kant prijs. Oud MVV-spits Sven Braken kwam los van zijn bewaker Steven Pereira en kopte een voorzet achterwaarts binnen. Keeper Bo Geens zag de bal in de uiterste hoek verdwijnen. na de goal was MVV dermate aangeslagen dat het de regie kwaijt was en Almere kans zag door te drukken. In een scrimmage voor het doel van Bo Geens was het namelijk in de 33e minuut van de wedstrijd weer die Braken (waar kennen we hem ook alweer van...?) die één van zijn grootste kwaliteiten etaleerde: met de rug naar het doel aannemen, wegdraaien en scoren: 2-0. Dat die score geheel tegen de verhouding is was, deerde niemand in Almere. Keeper Kramer zag vervolgens nog twee hachelijke momenten aan zich voorbij komen in de eerste helft maar Thomas Verheydt én Florian Loshaj wisten de doelman niet te passeren. 

Na de rust wilde MVV wel, maar vocht het meer tegen zichzelf als tegen Almere. Meteen in de eerste minuut na rust was er een voorzet van links die voor het doel gemist werd door Ahannach. Daarna had MVV veel balbezit, maar speelde het slordig en gehaast. De wil om de wedstrijd nog te kantelen was er wel, maar het bijbehorende idee ontbrak. Om het spel open te breken wisselde MVV twintig minuten na rust: Pieter Nys en Florian Loshaj gingen eruit en Dyon Gijzen en Shermaine Martina kwamen erin. Vervolgens kreeg MVV wel wat mogelijkheden, maar ook Joeri Schroijen, Thomas Verheydt en Dyon Gijzen wisten het doel niet te treffen. Toen een kwartier voor tijd Kelechi Nwakali in het veld kwam voor Nick Kuipers en MVV achterin 1-op-1 ging spelen, was het Almere dat door het risicovolle spel van MVV Maastricht nog bijna de 3-0 maakte. Arica lobte de bal in de handen van Bo Geens. Vijf minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer voor MVV er wel: Leroy labylle produceerde een prima voorzet en Dyon Gijzen knikte binnen met het hoofd: 2-1. De 2-2 hing in de lucht toen Alessandro Ciranni een vrije trap mocht nemen op 18 meter van het Almerense doel, maar keeper Kramer was op zijn post en plukte het leer uit de linkerbovenhoek. Zo leed MVV Maastricht in Almere een gevoelig verlies en moet het pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plekken van de ranglijst. 

Vrijdag 30 september a.s. komt sc Cambuur op bezoek in Stadion de Geusselt. De wedstrijd begint om 20.00 uur.