16 april
20:00
logo FC Oss

TOP Oss

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Nieuwste blog Erik Noor

voetbal

Nieuwste blog Erik Noor

Vrijdag 02 april 2021

Beste 'jaorige' MVV’ers,

Waar ik mijn eerdere blogs telkens moest spreken over mindere sportieve resultaten, is dat nu – op de dag dat wij met z’n allen 119 MVV-kaarsjes mogen uitblazen - eens heel anders. Zes van de acht laatste wedstrijden gewonnen, waarvan 5 thuiswedstrijden op rij. En ik kan jullie zeggen: deze tekst voelt heerlijk om op te schrijven! Het is echt geweldig om te zien hoe alle investeringen in de selectie en in het topsportklimaat binnen MVV Maastricht vruchten afwerpen. Met een aantal gerichte versterkingen, structuur, professionaliteit en een goede organisatie kun je een heel eind komen, zo blijkt maar weer. Wel sluit ik me aan bij de woorden van onze trainer dat we in een proces zitten. En kenmerkend aan een proces is dat je niet achterover moet gaan leunen, ook niet bij goede resultaten. Want we zijn er met z’n allen nog lang niet. Er is nog genoeg te doen en er gebeurt volop. Daar wil ik jullie graag in meenemen via deze blog.

Sportief

Zoals jullie eind 2020 hebben kunnen lezen, hebben we gekozen voor een andere invulling van het voetbaltechnische vlak. Ron Elsen werd de nieuwe verantwoordelijke voor onze Academie, een belangrijke pijler onder de toekomst van onze club.

Zeer recent hebben jullie kunnen lezen dat de eerste stappen al gezet zijn. Er ligt een vijfjarenplan met belangrijke rollen voor Ron, maar ook voor Bert van Marwijk, Karl Dittrich en Robbie Servais. Mannen in wie wij het vertrouwen hebben dat ze onze jeugdopleiding naar een hoger plan kunnen tillen. Het persbericht daarover lezen jullie hierDat de academie succesvol kan zijn bewijzen de contracten voor Tim Zeegers en Marko Kleinen. En meer talenten zullen volgen.

Daarmee krijgt ook de selectie al iets meer vorm. De komende maanden zal vooral daar de focus op liggen. Ja, we zijn goed op weg, en dat willen we voor volgend seizoen graag zo voortzetten. Welke spelers passen daar bij? Op welke posities hebben we versterking nodig? Daarvoor staat uiteraard onze technische staf aan de lat, maar we kijken ook naar een meer structurele ontwikkeling via gerichte scouting. We hebben al een sponsor gevonden die bereid is een deel van de scouting te financieren. We gaan ook op zoek naar clubs waarmee we kunnen samenwerken, in binnen- en buitenland. Want het blijft een feit dat MVV weinig te besteden heeft, dus moeten we op een slimme manier spelers aan ons weten te binden. We zoeken dan als eerste naar spelers in de omgeving, want we merken nu al tijdens gesprekken dat huisvesting vaak een (kostentechnisch) probleem vormt.

Algemeen

Met Yvey hebben we een goede partner gevonden op horecagebied. Yvey gaat de catering in het stadion verzorgen, en de businessclub upgraden, zowel qua uitstraling als qua service. Een mooie stap! Graag wil ik ook vanaf deze plaats Veer Zien MVV bedanken voor zeven jaar prachtige resultaten op cateringgebied. Met vrijwilligers dit neerzetten is een groot compliment waard. Veer Zien MVV heeft de basis gelegd waarop Yvey nu verder kan bouwen. En natuurlijk dankzij alle supporters elk seizoen een mooi bedrag kan overmaken aan onze club. Chapeau!! 

Samen met alle betrokken partijen willen we kijken naar het stadion. We hebben nu geen spelershome, de kleedkamers zijn verouderd, daar willen we echt iets aan gaan doen. We maken een analyse van de ruimtes in en rond het stadion en kijken waar we zaken slim kunnen combineren. Want ook goede faciliteiten passen bij een goed topsportklimaat. Tot slot zijn we volop bezig met het nieuwe thuis- en uitshirt voor volgend seizoen. Zo kan ik me weer bezighouden met mijn oude vak, en dat blijft een leuke klus!

Financiën

Zoals het zich nu laat aanzien, blijven we keurig binnen begroting. Dat is een groot compliment waard aan iedereen die betrokken is bij MVV. Überhaupt ben ik onder de indruk van het werk dat in deze club verzet werd. Met een kleine club gedreven werknemers en vele vrijwilligers timmeren we aan de weg, en dat maakt me elke dag weer trots!

De uitdaging op financieel gebied komt natuurlijk volgend seizoen. Want nu kunnen we nog terugvallen op overheidsregelingen, maar volgend seizoen niet meer.

Een seizoen waarin we de goede stappen die we nu zetten verder vorm gaan geven. Van vele kanten hoor ik dat we op de goede weg zijn. Ik hoop dat (nieuwe) sponsoren dat ook zien en zich verbinden aan de club. En gelet op de ontwikkelingen gaan we jullie supporters in augustus weer op de tribune zien. Eindelijk! Want om een volgende stap te kunnen zetten hebben wij jullie nodig. Jullie zijn de echte ambassadeurs van MVV Maastricht. Als directie en staf moeten wij zorgen dat de faciliteiten in orde zijn en dat de basis sterker wordt, maar jullie moeten helpen dat MVV-gevoel nog meer te laten leven in de stad, samen laten we dan de ster weer flonkeren. Want Maastricht verdient een voetbalclub op het hoogste niveau.

Als ik zie wat supporters en sponsoren in de coronaperiode allemaal doen om het MVV-gevoel uit te dragen, dan kan ik niet wachten op het moment dat ik jullie allemaal mag ontmoeten in onze Geusselt. Bij de club die vandaag 119 jaar bestaat.

‘n perfisia veur uuch allemaol !

Tot snel!!

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners