02 oktober
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

MVV schiet zichzelf in de voet tegen NAC

MVV schiet zichzelf in de voet tegen NAC

Zaterdag 27 mei 2023

Een staande ovatie kreeg MVV na het laatste fluitsignaal. Het dankbare publiek in een uitverkochte Geusselt wist duidelijk MVV op waarde in te schatten: een prachtig seizoen werd dan weliswaar in mineur afgesloten maar vers in het geheugen liggen alle mooie momenten die er een rood-wit topseizoen 2022-2023 hebben gemaakt. In de tweede play-offwedstrijd tegen NAC verloor MVV, met name door twee snelle persoonlijke fouten, uiteindelijk kansloos met 4-1 van NAC Breda. 

Een heerlijk zonnetje, uitverkochte Geusselt, goeie sfeer en een ogenschijnlijk overbrugbare 1-0 nederlaag in Breda. Alle ingrediënten voor een mooie MVV-avond waren aanwezig. De halve finale van de play-offs zou een prachtige bekroning zijn voor iedereen met een rood-wit hart. Helaas liep het anders. Waar het er na twintig minuten op leek dat MVV meer grip kreeg op het duel, dat begin met een afscheidsmoment voor Erik Noor en een minuut stilte voor Jan Hoen, leidde nota bene de zo vaak uitblinkende Romain Matthys een tegentreffer in. Hij kwam veel te ver en vooral totaal onnodig uit zijn goal bij een ongevaarlijke diepe bal. Elias Mar Omarsson profiteerde optimaal.

MVV rechtte de rug met de volle steun van de Geusselt maar moest door opnieuw een persoonlijke fout al snel een tweede treffer incasseren. Ditmaal was het Rico Zeegers die ongelukkig uitverdedigde waardoor Sabir Agougil een vrije doortocht kreeg. Toen Ezechiel Banzuzi nog voor rust ook de 0-3 maakte, na opnieuw Maastrichts geknoei, vervloog de hoop in de rood-witte harten.

Na rust probeerde MVV van alles maar de ploeg leek op, NAC bleef vrij eenvoudig overeind. Sven Blummel raakte nog wel de lat en met de 1-3 van invaller Dailon Livramento keerde nog iets van spanning terug, maar MVV bracht simpelweg te weinig om NAC aan het wankelen te brengen. Zelfs een rode kaart voor keeper Roy Kortsmit, waardoor speler Jort van de Sande in de goal moest gaan staan omdat NAC al te vaak gewisseld had, bracht geen verandering meer in het spelbeeld. De 1-4 van Charles-Jesaja Hermann in buitenspelpositie, was slechts voor de statistieken.

MVV kan terugkijken op een fantastisch seizoen. Met een minimaal budget een vijfde plek op de ranglijst en volle tribunes met veel sfeer. Zoals Maurice Verberne na afloop zei tegen een trotse en trouwe Angel-Side: MVV leeft weer.

Tot volgend seizoen!!

MVV-NAC Breda 1-4 (0-3), 20. Elias Mar Omarsson 0-1, 28. Sabir Agougil 0-2, 39. Ezechiel Banzuzi 0-3, 68. Dailon Livramento 1-3, 83. Charles-Jesaja Hermann 1-4.Toeschouwers: 8.221

Geel MVV: Tim Zeegers, Ruben van Bommel.

MVV: Romain Matthys, Rico Zeegers (46.Tim Zeegers), Rein van Helden, Matteo Waem, Leroy Labylle, Nicky Souren, Orhan Dzepar, Jarne Steuckers, Sven Blummel (58. Nabil El Basri), Ruben van Bommel en Mart Remans (46. Dailon Livramento).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners