logo De Graafschap

De Graafschap

MVV heerst tegen koploper Cambuur maar vergeet zichzelf te belonen

Zaterdag 12 oktober 2019

Er was maar een ploeg die in de Geusselt op vrijdag 11 oktober aanspraak op de overwinning mocht maken. En dat was niet de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, Cambuur. Nee, het was MVV Maastricht dat 90 minuten lang de tegenstander in de houdgreep had. Alleen het fel begeerde en met dan terechte winnende doelpunt viel niet. Wel maakte MVV een einde aan een reeks van Cambuur van zes overwinningen op rij én doorbrak de spiraal van vier nederlagen op rij.

Met liefst zeven afwezigen in de selectie startte MVV aan de loodzware klus tegen SC Cambuur, dat volgens Fuat Usta het team is dat momenteel het beste in vorm is. Maar Usta had zijn mannen met een duidelijke opdracht het veld ingestuurd. En wat bleek, MVV was de hele wedstrijd de betere. Jagen, felheid, hard werken, passie, kans na kans, heersen op het middenveld en kans na kans weten te creëren. Cambuur-trainer Henk de Jong verwoordde het na afloop treffend: “Complimenten voor MVV, zij hadden meer dan dat ene punt verdiend.”

MVV begon sterk aan de wedstrijd en legde Cambuur vanaf minuut één het spel en de wil op. De hard werkende en zich goed vindende Maastrichtenaren waren duidelijk de betere binnen de lijnen van De Geusselt. Niet verwonderlijk dat – na enkele kleine mogelijkheden – de eerste levensgrote kans voor de thuisclub was. In de 23e minuut belandde en scherpe voorzet van Deom op de voet van Anthony van den Hurk. Zijn inzet van ongeveer zes meter afstand werd echter goed gered door doelman Stevens. MVV bleef aandringen, bleef heersen op het middenveld en het was dan ook niet verwonderlijk dat het juist Joshua Holtby was die vanaf 17 meter gevaarlijk uithaalde. Zijn schot werd echter geblokt waardoor het leer over de doelman zeilde maar ook net op het dak van het doel belandde. In de 35e minuut het eerste – en wat later bleek ook het enige - wapenfeit van Cambuur. Jordy van Deelen mocht zo maar vanaf de punt van het strafschopgebied richting het MVV-doel marcheren. Zijn schot in vrijstaande positie ging echter meters naast. Ook na dit enige wapenfeitje van de mannen van trainer Henk de Jong was het MVV dat de toon aangaf ,echter gescoord werd er niet.

Ook na rust begon MVV sterk. Cambuur zag meer dan eens de hielen van de tegenstander en kreeg geen vat op de fel jagende tegenstander. Een mooie actie van invaller Nino Everaers kwam uiteindelijk bij Goppel terecht die zijn schot echter tot hoekschop verwerkt zag worden. Uit de corner werd MVV opnieuw gevaarlijk, de bal kwam uiteindelijk bij Deom terecht die vanaf 18 meter fraai uithaalde. Net zo mooi was echter de actie van doelman Stevens die de inzet van de Belg uit de kruising ranselde. Het was een wonder dat in deze fase de stand 0-0 bleef. Want ook in de 54e minuut ontsnapte Cambuur. Thijmen Goppel onderschepte de bal, drong het strafschopgebied binnen en plaatste de bal mooi in het hoekje. Alleen ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal over de lijn. Wel in het doel viel de bal in de 65e minuut. Na een vrije schop kopte de Van den Hurk de bal richting Koen Kostons, die bij de tweede paal de bal in het netje duwde. Alleen, scheidsrechter Oostrom keurde het doelpunt wegens (randje) buitenspel af.

Opnieuw pech in de 78e minuut. Joshua Holtby mocht vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije schop. Vakkundig plaatste hij de bal over de muur buiten het bereik van de doelman. Helaas voor MVV ketste de bal via de paal weer het veld in. Twee minuten later had het (weer) raak kunnen zijn. Nu was het een samenwerking tussen Goppel en Everaers waar de doelman met moeite zijn vingers tussen wist te krijgen. Het bleef uiteindelijk – tegen de verhouding in- 0-0. De supporters lieten na afloop hun respect en dankbaarheid voor hun jongens duidelijk blijken. Minutenlang werden de mannen van Fuat Usta getrakteerd op een applaus. Want ook wisten dat een hardwerkend MVV uiteindelijk met 1 punt te karig werd beloond. Beste speler bij MVV Joshua Holtby was tevreden met de prestatie van zijn ploeg. “Maar er had wel meer in gezeten vanavond. Maar je ziet: er zit de laatste drie wedstrijden een duidelijk stijgende lijn in ons spel. Ja en dan is het jammer voor de ploeg dat na een avond keihard werken de bal er uiteindelijk niet in wil. Zoals mijn vrije trap tegen de paal. Ik raakte hem goed maar helaas net niet in het doel. Maar goed, volgende week gaat het gas er weer op! Daar ben ik van overtuigd.”

Ook trainer Fuat Usta was tevreden: “Veel strijd, veel kansen. De stijgende lijn hebben we voortgezet. We hebben het Cambuur behoorlijk moeilijk gemaakt. Wat zeg ik: eigenlijk hadden we vanavond gewoon moeten winnen.”

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 18 oktober, aanvang 20.00 uur. Tegenstander: Excelsior.

Opstelling MVV: Nigel Bertrams, Marnick Vermijl (76. Natanael Frenoy), Luc Mares, Thibaut van Acker, Raoul Last, Joshua Holtby (82. Gavin Vlijter), Koen Kostons, Jerome Deom, Thijmen Goppel, Anthony van den Hurk, Serhat Kot (46. Nino Everaers)

Scheidsrechter: Oostrom. Gele kaart: Anthony van den Hurk, Thijmen Gobbel.