Zware dobber MVV tegen kampioenskandidaat Cambuur

voetbal

Zware dobber MVV tegen kampioenskandidaat Cambuur

Vrijdag 04 september 2020

MVV Maastricht mag na een half jaar weer voor het eerst echt aan de slag in eigen Geusselt-stadion. En niet tegen de geringste tegenstander. De uitgesproken topfavoriet Cambuur komt op bezoek. Trainer Darije Kalezic heeft de Fin Timo Stavitski (interlandverplichtingen) niet tot zijn beschikking. De rest van de selectie is fit.

De club in de Keuken Kampioen Divisie die afgelopen jaar sportief gezien het meeste baalde van het uitbreken van het coronavirus is ongetwijfeld Cambuur. Met een straatlengte voorsprong werd het kampioensfeest al geregeld, de blik ging vooruit naar een terugkeer in de eredivisie. Totdat het virus ons met z’n allen dwong tot een pas op de plaats en de competitie op ‘hold’ ging. Dus ook geen promotie van Cambuur. “Deze club is in alles klaar voor de eredivisie”, beaamt MVV-trainer Darije Kalezic. “De club heeft ook een prima voorbereiding achter de rug met mooie zeges op eredivisieclubs Emmen (5-2) en PEC Zwolle (2-0). Cambuur zit aan het einde van een proces. Een proces waar MVV juist aan het begin zit.”

Vorig seizoen speelde Cambuur met geluk 0-0 in de Geusselt. Dat gaf trainer Henk de Jong na afloop ook ruiterlijk toe. “We zijn hier goed weggekomen”, aldus De Jong toen. Ook dit jaar is Cambuur de favoriet in Maastricht. “Dat klopt”, zegt Kalezic. “Wij proberen zaterdag toch ons spel te spelen, dynamisch. Hoe dan ook, wij gaan ervoor!”

In de eerste wedstrijd van het seizoen won Cambuur in eigen huis met 2-0 van NEC. Zorgen zijn er overigens nu wel voor Cambuur. En vooral in de achterhoede. Als het de Friezen een beetje tegenzit ontbreken vijf verdedigers in de selectie. Hoe dan ook, de laatste acht gespeelde competitiewedstrijden bleef Cambuur ongeslagen. In die wedstrijden was de altijd onberekenbare spits Robert Muhren dodelijk productief. Hij scoorde in de laatste acht gespeelde competitieduels liefst 11 keer. Overigens, in die acht wedstrijden hield de ploeg uit Leeuwarden vijf keer de nul.

Bij MVV kan Joeri Schroijen zijn 150e wedstrijd voor de club spelen. Hij speelt graag tegen Cambuur. In de laatste drie wedstrijden tegen Cambuur scoorde de aanvaller van MVV twee keer.

De wedstrijd begint om 18.45 uur en is live te zien op FOX Sports. Scheidsrechter in De Geusselt is de Sander van der Eijk.

Misschien ook interessant

Sterrendragers