26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Willy van der Kuijlen overleden

voetbal

Willy van der Kuijlen overleden

Maandag 19 april 2021

Op 74-jarige leeftijd is Willy van der Kuijlen, voetbalicoon uit de jaren zeventig/tachtig overleden. Alhoewel hij vrijwel zijn hele leven aan PSV was verbonden, speelde hij ook voor MVV. Van der Kuijlen groeide in zijn carrière uit tot eeuwige topscorer van de eredivisie. Tot op de dag van vandaag scoorde een voetballer niet vaker in de eredivisie dan Van der Kuijlen, die tweebenig was. In dienst van PSV wist hij 308 keer het net te vinden, namens MVV nog eens drie keer waardoor zijn eeuwige totaal op 311 staat.

Van 1964 tot 1981 speelde Van der Kuijlen bij de Eindhovense club. In de 528 wedstrijden die hij speelde voor PSV scoorde hij dus 308 keer. In het seizoen 1981/1982 scoorde hij voor MVV – waar hij 17 wedstrijden speelde - nog eens drie maal. Zijn eredivisie-totaal van 311 staat op eenzame hoogte, nummer twee in het eeuwige klassement is Ruud Geels, die 46 keer minder vaak in de eredivisie scoorde. Voor Oranje kwam ‘Skiete Willy’ slechts 22 keer uit. Dat had te maken met de aanvaringen met de Ajax-spelers.

Van der Kuijlen was nog steeds verbonden met PSV en had er na zijn actieve carrière diverse functies. Totdat Mister PSV getroffen werd door de ziekte van Alzheimer. Hij werd 74 jaar.

MVV Maastricht wenst alle familie, vrienden en bekenden van Willy van der Kuijlen veel sterkte.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners