23 juli
19:00
Geuldal

Geuldal

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Whoa-procedure MVV succesvol afgerond

Whoa-procedure MVV succesvol afgerond

Whoa-procedure MVV succesvol afgerond

Vrijdag 28 juni 2024

Whoa-procedure MVV succesvol afgerond

De rechtbank Limburg heeft het Whoa-verzoek van MVV Maastricht positief gehonoreerd. Het overgrote deel van de schuldeisers ging al akkoord met het voorstel van MVV binnen de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (Whoa). Om het schuldsaneringstraject definitief af te ronden, moest de procedure beoordeeld worden door de rechter. Die gaf vandaag groen licht waardoor de schuldeisers die niet hebben gereageerd of niet akkoord zijn gegaan met het voorstel van MVV alsnog verplicht zijn het aanbod te accepteren. 

Duurzame financiële toekomst

Met het definitieve akkoord kan MVV verder gaan bouwen aan een duurzame financiële toekomst voor de club aangezien het grootste gedeelte van de schuldenlast nu verdwijnt. MVV startte het Whoa-traject begin april, en kan nu met een schone lei aan het nieuwe seizoen beginnen. Het Maastricht Collectief heeft namelijk aangegeven de schulden die nog resteren na de Whoa te zullen betalen. 

Grote dank aan alle betrokkenen

Algemeen directeur Laura van Leeuwen: “Ik wil graag iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan het succesvol afronden van dit toch pijnlijke traject. Natuurlijk onze schuldeisers, van wie verreweg het grootste deel ons aanbod heeft geaccepteerd. We zijn hen grote dankbaarheid verschuldigd, want anders waren de financiële problemen niet te overzien geweest. 

Maar ook het Maastricht Collectief, onze advocaten en de mensen binnen de club die meegeholpen hebben ben ik dankbaar. Met dit akkoord kunnen we de weg omhoog inzetten. Met één uitgangspunt: ons huishoudboekje blijft op orde, want dit proces willen we -voor onszelf maar vooral voor onze partners- niet nog eens meemaken. We kunnen nu verder met ons plan voor een duurzaam en toekomstbestendig MVV, een proces dat we rustig en zorgvuldig willen doorlopen.”

Overname aandelen DSH

Nu de whoa akkoord is, is het nog wachten op de goedkeuring van de KNVB op de begroting, zodat de 24 aandelen van DSH overgedragen kunnen worden aan het Maastricht Collectief. 

Het Maastricht Collectief bereikte de afgelopen weken hierover overeenstemming met Dutch Soccer Holdings. Algemeen directeur Laura van Leeuwen: "Ook aan DSH zijn we dank verschuldigd, het is niet zo geëindigd als bij aanvang van de samenwerking voorzien, maar we hebben altijd prettig samengewerkt.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners