Wegen MVV Maastricht en Fuat Usta scheiden na dit seizoen.

voetbal

Wegen MVV Maastricht en Fuat Usta scheiden na dit seizoen.

Zondag 29 maart 2020

MVV Maastricht en Fuat Usta nemen na afloop van het huidige voetbalseizoen afscheid van elkaar. De club heeft besloten om de optie in het contract niet te lichten waardoor de wegen van club en trainer scheiden.

Door het niet verlengen van het contract van Usta, komt na één seizoen een einde aan het hoofdtrainerschap van Usta bij MVV Maastricht. Usta werd op 22 mei 2019 aangesteld als hoofdtrainer van MVV Maastricht. Voor zijn periode bij MVV Maastricht was hij assistent-trainer bij Fortuna Sittard, hoofdtrainer bij Turkije U23 en werkte hij nog samen met Guus Hiddink als assistent bij het nationale elftal van Turkije en als hoofd jeugdopleiding bij FC Anzhi in Rusland.  

Ook assistent-trainer Roger Reijners gaat de club na dit seizoen verlaten. Reijners had, net als Usta, nog een optie voor een jaar.

Fuat Usta: ‘Ik vind het jammer en ben teleurgesteld vanwege het feit dat mijn contract niet verlengd zal worden. Graag had ik verder willen bijdragen aan de ambities die MVV heeft uitgesproken. De resultaten in Stadion de Geusselt waren naar behoren. In uitwedstrijden waren deze een punt van aandacht om aan de ambitie te voldoen. In mijn ogen waren er echter wel genoeg verbeterpunten om door te kunnen pakken. Toch wil ik een ieder bij MVV bedanken voor de kans die ze mij gegeven hebben. Het was een belangrijke ervaring in mijn nog prille carrière als hoofdtrainer. Ik wil MVV Maastricht alle succes wensen voor de toekomst.’’

Misschien ook interessant

Sterrendragers