31 januari
20:00

sc Cambuur

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Wedstrijden blijven voorlopig live op ESPN

voetbal

Wedstrijden blijven voorlopig live op ESPN

Maandag 11 januari 2021

Alle wedstrijden in de 3e periode van de Keuken Kampioen Divisie worden live uitgezonden op ESPN. Na inspanningen van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs, ESPN, KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie is er een oplossing gevonden om - in navolging van de eerste twee periode’s - óók de 3e periode volledig live in beeld te brengen.

Vanwege de Coronacrisis – en de daarbij behorende overheidsmaatregelen om alle wedstrijden in het Betaalde Voetbal zonder publiek te laten plaatsvinden – zijn de 1e en 2e periode van de Keuken Kampioen Divisie live door ESPN uitgezonden om de supporters en sponsors de gelegenheid te geven om hun club te blijven volgen. Dit was een gezamenlijk initiatief van ESPN, de clubs en hoofdsponsor Keuken Kampioen. Daar komt nu ook de 3e periode bij.

In het plan van aanpak afgelopen zomer is het uitgangspunt altijd geweest dat er vanaf januari weer (deels) publiek zou kunnen worden toegelaten. Bovendien was het op dat moment onzeker in hoeverre alle partijen ook in 2021 nog in staat zouden zijn om hun financiële bijdrage te kunnen leveren om alle wedstijden live in beeld te brengen. In een speciaal ingelaste videobijeenkomst hebben de clubs toegezegd om dit alsnog mogelijk te maken voor de nog resterende 6 wedstrijden per speelronde in de derde periode. Dankzij een extra bijdrage van ESPN, CED en KNVB stond al vast dat er naast het gewaardeerde schakelprogramma in de derde periode sowieso vier wedstrijden per speelronde live zouden worden uitgezonden.

“De sponsors en supporters zijn enorm belangrijk voor de clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Zij hebben altijd een sterke binding gehouden met hun favoriete club en daarom is het mooi dat we hen als collectief op deze manier alsnog kunnen bedienen’, benadrukt Keuken Kampioen Divisie-directeur Marc Boele.

Het besluit om alle wedstrijden in de 3e periode live uit te zenden heeft gevolgen voor het speelschema. Om de zichtbaarheid en toegankelijkheid te vergroten, worden de wedstrijden net als in de voorgaande periodes zoveel als mogelijk verspreid over verschillende dagen en tijden. Hierover wordt er zo spoedig mogelijk met de verschillende gemeentes en politie gesproken, zodat het definitieve speelschema met de nieuwe speeldata gepresenteerd kan worden.

De camera's van ESPN blijven ook de derde periode live de wedstrijden van MVV in de huiskamer brengen.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners