Voorbeschouwing N.E.C. Nijmegen - MVV Maastricht

voetbal

Voorbeschouwing N.E.C. Nijmegen - MVV Maastricht

Donderdag 24 oktober 2019

MVV reist vrijdag af naar Gelderland. Daar staat de ontmoeting in De Goffert te wachten met NEC. MVV heeft goede herinneringen aan het duel van vorig jaar. Immers gingen de Maastrichtenaren toen aan de haal met de drie punten (0-1, doelpunt Luc Mares). In Nijmegen maakt Enes Mahmutovic voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie. Wegens een blessure ontbreken Tim Zeegers en Facundo Bonifazi. Shermar Martina is geschorst wegens zijn twee gele kaarten – en dus rood - tegen Excelsior.


 

Het zal geen gemakkelijke klus worden voor MVV in Nijmegen. Maar de speelwijze in de laatste wedstrijden biedt meer dan hoop. Alleen ontbreekt het aan dat kleine beetje geluk. De goede weg werd al ingeslagen tegen de miljoenenformatie van Jong Ajax. In eigen huis was MVV zeker niet de mindere alleen de Amsterdammers benutten koelbloedig de enige vier Amsterdamse mogelijkheden. De daarop volgende wedstrijd in en tegen Helmond heerste MVV op alle fronten totdat de scheidsrechter ingreep met een totaal onterechte – en later ook geseponeerde – rode kaart. Twee weken geleden liet MVV koploper Cambuur (0-0) alle hoeken van het veld zien maar scoorde niet en afgelopen week zag Excelsior constant de hielen van de Maastrichtenaren. Echter ook tegen de Rotterdammers moest de strategie gewijzigd worden nadat Shermar Martina een rode kaart kreeg voorgehouden. In blessuretijd had Anthony van den Hurk de winnende treffer op zijn voet maar ook toen: helaas. Goed te zien is dat MVV tegen twee van de drie meest scorende voorhoedes in de Keuken Kampioen Divisie (Cambuur en Excelsior) de nul wist te houden.
 

Maar helaas was ook de voorhoede in beide wedstrijden niet in staat om te scoren. Inmiddels is MVV zelfs de minst scorende ploeg in de KKD. “Die doelpunten gaan een keer vallen. Ze komen er aan. Net dat kleine beetje extra geluk hebben we nodig”, zegt doelman Nigel Betrams – de uitblinker tegen Excelsior – dan ook. Zijn trainer Fuat Usta: “We belonen ons iedere keer niet met een overwinning. Maar door keihard te blijven werken, komt dat vanzelf goed.”  De oefenmeester van MVV is dan ook meer dan tevreden over de inzet van zijn ploeg. “De ploeg werkt op trainingen keihard en dat zie je terug in de wedstrijd.” Over de tegenstander van vrijdag zegt hij: “Een goed voetballende ploeg met veel kwaliteit en ervaring. Maar ook NEC gaan we bespelen vanuit onze eigen organisatie. De taken moeten goed uitgevoerd worden. In ieder geval gaan we naar Nijmegen om een resultaat te behalen.”

NEC wil binnen 8 dagen de derde zege op rij boeken.  Immers won de ploeg van trainer sinds 18 oktober van Jong AZ (2-0) en Jong PSV. Hierdoor zijn de Nijmegenaren nu op plek 8 terug te vinden. In totaal won men 4 keer dit seizoen en speelde men vier maal gelijk. Drie keer ging NEC als verliezer van het veld.

Scheidsrechter in Nijmegen is Clay Ruperti.

Misschien ook interessant

Sterrendragers