Voorbeschouwing MVV Maastricht - TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht - TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht - TOP Oss

Donderdag 21 november 2019

In eigen De Geusselt-stadion ontvangt MVV Maastricht in het kader van de Keuken Kampioen Divisie, vrijdagavond Top Oss. Het is voor de sterrendragers de tweede van drie Brabantse tegenstanders in 15 dagen tijd. Immers vorige week was Eindhoven de opponent, over een week reist MVV naar Breda voor een treffen met NAC. Trainer Fuat Usta heeft de beschikking over een vrijwel geheel fitte selectiegroep. Marnick Vermijl ontbreekt wegens een blessure én griep.

De stand van MVV (voorlaatste) op de ranglijst gaat Usta na aan het hart. “Hier hoort MVV niet thuis.” Iedere minuut van de dag is de coach met zijn team bezig. “Een wedstrijd gaat mij drie keer van de eerste tot de laatste minuut door mijn hoofd. Zonder televisiebeelden, dat komt later pas. Ik slaap er dan ook onrustig van. Dat is de aard van het beestje, dat had ik als voetballer ook al.”

Usta vindt ook dat aan sommige details op het veld geen goede invulling wordt gegeven. “Sommige wedstrijden moet je gewoon makkelijker ‘doodmaken’ en desnoods met één punt huiswaarts keren.” Wat vindt Usta van het geringe aantal doelpunten dat zijn mannen maken? Immers met 13 doelpunten heeft alleen VVV Venlo (12 doelpunten) in het betaalde voetbal minder gescoord.”Kansen creëren lukt goed alleen die bal gaat er te vaak niet in. Er moet meer scorend vermogen uit de groep komen en niet altijd alleen maar op onze spits Anthony rekenen.”

De Maastrichtse coach hoopt op  steun van de supporters tegen Oss. “Je hebt goede tijden en slechte tijden. En ik weet, het verwachtingspatroon is hoog in Maastricht. Zeker als je zegt binnen twee jaar voor promotie te willen gaan. Dat legt ook een extra druk op de groep. Het grootste medicijn voor de jongens nu is dan ook simpel: winnen! En daarbij is de steun van onze supporters meer dan welkom.”

Het seizoen gaat ook voor Top Oss – afgelopen seizoen nog deelnemer aan de nacompetitie – verre van voorspoedig. De ploeg van trainer Klaas Wels staat een plek hoger dan MVV. Opvallend is dat liefst zeven wedstrijden (met vijf nederlagen) van Top Oss dit seizoen in 2-1 eindigden. Bijzonder is dan weer wel dat men met 2-1 van de sterrenformatie van Jong Ajax wist te winnen. Een ander opvallend feit is dat de Brabanders zeven keer dit seizoen met één doelpunt verschil verloren.

Het duel in De Geusselt eindigde afgelopen seizoen in een 2-0 zege voor Top Oss terwijl MVV met 3-1 in Oss ging winnen. Wie de huidige ranglijst goed bestudeert, ziet dat MVV en Top Oss - op een klein detail na - dezelfde matige rapportcijfers overleggen. Beide teams wonnen dit seizoen drie keer, speelden drie maal gelijk en verlieten na negen duels het veld als verliezer. Ook het doelsaldo is vrijwel identiek: 13-29 (MVV) tegen 14-27 (Top Oss).

Scheidsrechter in Maastricht is Robin Hensgens. Hij debuteerde begin september in de Keuken Kampioen Divisie bij de wedstrijd FC Dordrecht-MVV. Hensgens fluit vrijdag 22 november in Maastricht om 20.00 uur voor het beginsignaal.

Misschien ook interessant

Sterrendragers