Voorbeschouwing MVV Maastricht - Almere Ciy FC

voetbal

Voorbeschouwing MVV Maastricht - Almere Ciy FC

Donderdag 31 oktober 2019

Het wordt nu tijd dat MVV Maastricht zichzelf gaat belonen in de competitie. Al wekenlang is men over het algemeen niet de mindere van de tegenstander maar te vaak maakt MVV het karwei niet af. Wedstrijden tegen de top van de Keuken Kampioen Divisie (Cambuur, Excelsior, NEC) hadden met een klein beetje meer fortuin, zo maar negen punten kunnen opleveren. Het werden er twee. Vrijdagavond komt Almere City FC naar De Geusselt.

Inmiddels is MVV afgezakt naar een plek waar niemand wil vertoeven: voorlaatste op de ranglijst. Het onfortuin zit met name in het vinden van het net van de tegenstander. Op de een of andere manier wil de bal er maar steeds niet in. MVV heeft in 12 duels maar acht keer het doel van de tegenstander weten te vinden en is daarmee het team dat dit seizoen het minst gescoord heeft. Ter vergelijking: de tegenstander van vrijdag mocht 19 keer juichen. “Het is heel frustrerend. We krijgen overal complimenten van onze tegenstanders dat we goed voetballen en zelfs de betere zijn. Het is gewoon heel frustrerend. Ik wil namelijk nu eens niet alleen de complimenten maar ook de punten”, zegt Fuat Usta aan de vooravond van de wedstrijd tegen Almere City FC. “Ik ben er dan ook van overtuigd, als we eenmaal uit deze ongelukkige periode komen dan komen we er ook sterk uit.”  Ook het bekerverlies deze week tegen FC Dordrecht was onfortuinlijk. “Als je ziet dat je 7 opgelegde kansen krijgt die er maar niet in willen…..”

Wellicht dat de omslag voor MVV er vrijdagavond al gaat komen tegen Almere City. Usta: “Een ploeg die flink geïnvesteerd heeft dit seizoen. De club wil dan ook hoog eindigen. Wij blijven gewoon ons ding doen. Zeker voor eigen publiek willen we die fel begeerde drie punten pakken.”


 

Dat het vrijdag geen makkelijke klus voor MVV gaat worden blijkt wel uit de jongste geschiedenis tussen beide verenigingen. Van de laatste tien wedstrijden die MVV en Almere City tegen elkaar speelden wist MVV slechts één keer te winnen en dat gebeurde op 23 februari 2018. Toen was MVV met 3-0 te sterk voor de club die bij z’n oorsprong in 1954 startte onder de naam BVC Amsterdam (Beroeps Voetbal Club Amsterdam). Op 8 maart troffen beide clubs elkaar voor het laatst in Maastricht, toen stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord. Koen Kostons opende in deze wedstrijd de score voor MVV, een minuut voor het einde gaf de thuisclub de zege echter alsnog uit handen.

De wedstrijd vrijdag – aftrap om 20.00 uur – staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der  Laan. Hij debuteerde ruim een jaar geleden, op 23-jarige leeftijd, als arbiter in de Keuken Kampioen Divisie. Hij floot inmiddels 21 wedstrijden in de KKD. Saillant detail: hij floot één keer eerder MVV en ook toen heette de tegenstander Almere City FC. In De Geusselt deelde hij in maart van dit jaar tijdens deze wedstrijd zes gele kaarten uit: vier voor Almere, twee voor MVV.


 

Misschien ook interessant

Sterrendragers