Voorbeschouwing FC Eindhoven - MVV Maastricht

voetbal

Voorbeschouwing FC Eindhoven - MVV Maastricht

Vrijdag 15 november 2019

MVV Maastricht verkeert de komende weken in Brabantse sferen. Komende vrijdag staat het treffen in en tegen Eindhoven op het programma, volgende week wacht in eigen Geusselt Top Oss. De laatste ontmoeting tegen een provinciale buur staat op 29 november op de rol. In Breda vindt dan de ontmoeting tegen eredivisie-degradant NAC plaats. Dit wordt dan overigens de derde uitwedstrijd voor MVV in  vier weken tijd en sinds 25 oktober tot en met 29 november heeft MVV dan in zeven duels, vijf keer de bus moeten pakken.

Trainer Fuat Usta kan tegen Eindhoven niet beschikken over Shermar en Shermaine Martina. Zij spelen met Curacao een interland tegen Costa Rica.

“We zijn bezig met de ontwikkeling van het team. We willen iedere keer beter worden. Er zit ook duidelijk een opgaande lijn in. Alleen bij Jong AZ was het duidelijk minder. En dat kan niet!”, zegt trainer Fuat Usta. “Soms moet je gewoon resultaatgericht spelen. Als het een keer niet soepel loopt, een gelijkspel koesteren.” 

Eindhoven is juist nu gebrand op een zege tegen MVV want dit weekeinde viert de blauw-witte club uit de lichtstad het 110-jarig bestaansfeest.

Van de laatste twaalf ontmoetingen tussen beide clubs won Eindhoven er zeven. Vorig jaar echter ging MVV in Brabant met de winst (1-0) ertussen uit.

MVV kent zoals bekend een afwisselend seizoen. Sterke wedstrijden tegen de teams in de bovenste regionen afgewisseld met teleurstellende cijfers op het scorebord tegen de zogenaamde laagvliegers in de Keuken Kampioen Divisie. Eindhoven neemt momenteel plek twaalf in op de ranglijst, MVV is terug te vinden op een negentiende positie. Wat het doelsaldo betreft heeft Eindhoven dit seizoen meer tegentreffers (30) te verwerken gehad dan MVV (27). Alleen wist de ploeg uit de lichtstad zelf  25 keer het net te vinden,  MVV deed dit dertien keer. “Eindhoven is een fysiek sterke ploeg. Stug ook. Een overwinning, daar gaan we voor. Zou voor ons team ook op een goed moment komen. Maar het brengt ook zowel binnen als buiten de club meer rust.” De MVV-coach vindt het jammer dat er minder supporters dan normaal mee reizen naar Eindhoven. “Juist in deze fase kunnen de jongens positieve steun goed gebruiken. En als je voetbalt doe je dat voor toeschouwers en het liefst je eigen publiek. Maar goed, op de keuze van de supporters hebben wij als groep geen invloed.”

In het Jan Louwers-stadion heeft scheidsrechter Dröge de leiding. Hij debuteerde in oktober 2019 in het betaalde voetbal. De wedstrijd in Eindhoven begint om 20.00 uur en is onder meer live te volgen via het twitter-account van MVV.

Misschien ook interessant

Sterrendragers