01 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Jong AZ

Verdiende 1-0 zege MVV op Top Oss

Verdiende 1-0 zege MVV op Top Oss

Verdiende 1-0 zege MVV op Top Oss

Vrijdag 10 november 2023

In een zeer matig duel waarin MVV het betere voetbal op de mat legde, gingen de Maastrichtenaren verdiend met de 1-0 zege van het veld in Oss.

MVV begon sterk aan het duel, waarbij in de eerste helft de Maastrichtenaren duidelijk de bepalende ploeg was. Na negen minuten leek MVV al op voorsprong te komen. Mart Remans kopte een voorzet goed in. De assistent-scheidsrechter meende echter buitenspel te hebben geconstateerd. MVV bleef de betere elf en kreeg enkele kleine kansen. Een niet te missen kans kreeg Bryan Smeets na een half uur spelen. Na een diepe bal kon hij (ex-Top Oss) ongehinderd op doelman Mike Havekotte (ex-MVV) af. Hij schoof de bal langs de goalie maar ook langs het doel.

Top Oss kwam furieus uit de kleedkamer. In de 50e minuut het eerste gevaar door Top Oss. Een afstandsschot werd uit de hoek geplukt door doelman Romain Matthys. Twee minuten later een kopbal van de Brabanders maar die verdween een halve meter over de MVV-lat.  Een mooie snelle counter van MVV belandde na 62 minuten op rechts bij Tuna Tasci. Die kapte knap zijn tegenstander uit en krulde de bal op het Top Oss-doel. Doelman Havekotte werd het zicht ontnomen en verkeek zich zodoende: 0-1. In minuut 76 leek MVV op 0-2 te komen. Bij zijn eerste balcontact kon Rayan Buifrahi na een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied vanaf 12 meter vrij uithalen. Zijn schot werd helaas op het laatste moment door een Brabants been uit het doel gehouden. Een mooie combinatie in de 85e minuut werd doeltreffend door Nabil El Basri afgewerkt. Echter ook nu had de grensrechter buitenspel geconstateerd.

MVV speelt zondag 19 november om 16.45 uur de volgende wedstrijd en wel in eigen Geusselt tegen NAC Breda.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Lars Schenk, Leroy Labylle, Wout Coomans (46. Bryant Nieling), Özgür Aktas, Marko Kleinen (75. Nabil El Basri),  Nicky Souren, Mart Remans (75. Rayan Buifrahi), Bryan Smeets, Koen Kostons, Tuna Tasci (87. Ferre Slegers). Gele kaart: Tuna Tasci. Toeschouwers: 1000.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners