30 oktober
18:45
logo Helmond Sport

Helmond Sport

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Taxi van Meurs en MVV: mes met vele kanten

voetbal

Taxi van Meurs en MVV: mes met vele kanten

Zondag 20 september 2020

Dat het sponsoren van een voetbalclub niet meer zo is als de jaren tachtig van de vorige eeuw, is voor iedereen helder. Toen ging er een brief van de voorzitter naar de grote industrie van Maastricht, en de sponsoring was geregeld. Anno 2020 wordt meer gezocht naar ‘partnerschappen’. Sprekend voorbeeld: de nieuwe overeenkomst tussen Taxi van Meurs en MVV Maastricht.

Een reclamebord? Frank van Meurs glimlacht. Daar loopt hij niet warm voor. “Ik heb genoeg rijdende reclameborden op straat”, wijst hij naar de vele Van Meurs-taxibusjes die door Limburg rijden. Meer dan 300 rijden er dagelijks rond, met name voor bijzondere doelgroepen: leerlingenvervoer en dagbesteding. Maar ook evenementen en touringcars. Maar bijzondere doelgroepen, dat is de grootste tak van het oer-Limburgse bedrijf. Juist voor die klanten wil Frank van Meurs iets terug doen. “En dat kan weer via MVV”, zegt Van Meurs enthousiast. “We nodigen gezamenlijk scholen uit om naar een thuiswedstrijd te komen, we zijn samen met Veer Zien MVV bezig met de organisatie van een G-voetbaltoernooi. Zo snijdt het mes voor ons aan meerdere kanten: Van Meurs sponsort MVV, en MVV helpt mij en mijn klanten. Dát is partnerschap.”

Van Meurs is betrokken bij de maatschappij, en bij MVV. De vraag naar zijn mening over de club, beantwoordt hij dan ook graag. “Ik denk dat het verdienmodel van de club op de schop moet. MVV moet de opleidingsclub van de eredivisie worden. Leid jonge talenten op en verkoop die voor een goed bedrag. Zo verdient Ajax al jaren geld, als opleidingsclub voor Europa.” Dat betekent nogal wat, weet ook de ondernemer. “Een trainer moet durven kiezen voor eigen jeugd, ook als dat niet meteen resultaten geeft. Ik snap meteen dat dit lastig is. En de club moet jeugd de voorkeur geven boven aanwinsten van buitenaf. Dan hebben we ook nog de fans, die dit ook moeten accepteren. Maar ik ben ervan overtuigd dat fans en sponsoren hart hebben voor jongens uit de eigen omgeving.”

Van Meurs ventileert zijn mening waar dat wordt gevraagd. Want hij wil de club verder helpen. Zoals al aangegeven, hoeft Van Meurs niet voor zichzelf te sponsoren. “Ik wil de club steunen, en ook de doelgroep aan wie ik het geld verdien. Dat doen we dus door de activiteiten zoals genoemd, en de club wil ik steunen omdat ik geloof in MVV. De club is laagdrempelig, familiair en iedereen is aanspreekbaar. Van de directeuren tot de trainer. Nu moeten we samen een stap voorwaarts kunnen zetten.”

Foto: TVM verzorgt ook de spelersbus van MVV.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners