Stug Telstar op bezoek in de Geusselt

Stug Telstar op bezoek in de Geusselt

Donderdag 12 september 2019

MVV Maastricht kruist vrijdag om 20.00 uur in eigen huis de degens met Telstar.

Trainer Fuat Usta kan beschikken over een vrijwel geheel fitte selectie.  Enes Mahmutovic (enkel) ontbreekt al enkele weken en zal dat ook vrijdag doen. Derde doelman Lars van Meurs brak deze week zijn enkel en maakt zodoende ook geen onderdeel uit van de selectie. Achter Shermar Martina staat nog een vraagteken. Hij keerde donderdagmiddag terug op Schiphol na een interlandperiode met Curacao. Er zal vrijdag gekeken worden of hij voldoende hersteld is van zijn lange trip om tegen Telstar in actie te komen.  In ieder geval prijst de MVV-trainer zich gelukkig dat zijn selectie flink is uitgebreid. “En dat is in Maastricht wel eens anders geweest. Nu hebben we alle posities dubbel bezet”, zegt Usta die de afgelopen drie wedstrijd niet verloren heeft. “Niemand kan nu rustig aan doen. Iedereen zal iedere week vol aan de bak moeten. De beste speler stel ik op. Iedereen moet vechten voor zijn basisplaats. Ik zie dat mijn jongens gretig zijn en daar geniet ik van.”

Met Telstar ziet Usta een stugge ploeg naar Maastricht komen. “En ook nog eens fysiek sterk. Een niet te onderschatten tegenstander maar dat geldt eigenlijk wel voor alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Maar als alles klopt en loopt zoals uitgedacht dan schat ik onze kwaliteiten hoger in dan die van Telstar. Vrijdagavond moet daarom de hele selectie er staan: niet alleen de elf jongens op het veld maar ook alle mannen op onze bank!” 

Het laatste treffen tussen MVV en Telstar in De Geusselt op 1 februari van dit jaar eindigde in een 2-0 zege voor de thuisclub. Beide doelpunten kwamen toen op naam van spits Anthony van den Hurk.

De Witte Leeuwen uit Velsen komen met een oude bekende naar Maastricht: trainer Andries Jonker. Hij was twee seizoenen de verantwoordelijke man in De Geusselt. De huidige ploeg van Jonker heeft dit seizoen twee maal weten te winnen maar leed ook twee nederlagen. Een keer werd er gelijk gespeeld. Het doelsaldo van Telstar is 6-6. Ontbreken bij Telstar zal naar alle waarschijnlijkheid Roscello Vlijter. Hij zou tegen MVV naar alle waarschijnlijkheid voor zijn team debuteren. Hij was afgelopen week echter in Suriname voor een interland van zijn land. Omdat hij zijn paspoort is verloren, kon hij niet terug naar Nederland.

De wedstrijd vrijdag staat onder leiding van scheidsrechter Bos.

 

Misschien ook interessant

Sterrendragers