logo Willem II

Willem II

Sterk MVV doet zich in Breda flink tekort: 2-0 verlies

Vrijdag 29 november 2019

MVV Maastricht heeft zichzelf in Breda voor 17.500 toeschouwers flink tekort gedaan. Via een strafschop en een counter in de slotminuut werd er met 2-0 verloren. Maar er had voor de Maastrichtenaren veel en veel meer ingezeten. Maar zoals zo vaak dit seizoen wilde de bal er maar niet in. Want na een eerste helft waarin NAC het betere van het spel had, MVV weinig weggaf, heerste en domineerde MVV in de tweede helft op alle fronten.

Shermar Martina, hij moest vlak voor tijd met kramp uitvallen, vatte het na afloop kort maar bondig samen: “We missen blijkbaar het killersinstinct als het om doelpunten gaat. Iedere keer hebben we de topteams bij de kladden maar dan lukt het net niet.”  Fuat Usta had grote twijfels over de strafschop. “Mij lijkt dat het nog geen Sinterklaas is. En toch werd hij gegeven.” De MVV-coach zag dat zijn ploeg meer dan goed bezig was, met name in de tweede helft. “In de eerste helft stonden we goed, had NAC het betere van het spel maar wij gaven niets weg. In de tweede helft gooiden wij dan alle schroom definitief van ons af en legden NAC onze wil op. Dat de bal er dan iedere keer net niet in wil, zelfs met een paar honderd procent kansen….. We hadden de gelijkmaker gewoon moeten maken en was ook meer dan verdiend geweest. Als je ziet hoe wij spelen, dan kan iedereen met recht zeggen dat we op de plaats waar we nu op de ranglijst staan zeker niet thuishoren.”

Zoals verwacht zette NAC vanaf het eerste fluitsignaal grote druk op de verdediging van MVV. Het eerste kwartier kwam MVV dan ook bijna niet van eigen helft. Direct na deze periode kreeg Thijmen Goppel een grote kans. Hij speelde zich rand strafschopgebied vrij maar raakte de bal verkeerd waardoor zijn schot naast het doel verdween. Ook de tweede kans van de wedstrijd was voor MVV, nu met dank aan NAC. Verdediger Mashart kopte na 21 minuten terug op zijn doelman, die was echter uit het doel gelopen en de bal leek in het doel te rollen. Mashart moest een sprint inzetten om zijn inzet net voor de doellijn weg te trappen. NAC drong verder aan en kreeg twee goede kansen maar de grootste kans van de wedstrijd was echter aan de overzijde. Een vrije trap zette NAC in de 29e minuut totaal op het verkeerde been, MVV speelde de bal goed voor het doel maar daar waar iedereen de bal al in het doel zag gaan, werd het leer ternauwernood nog door NAC weggewerkt.

Een minuut later kreeg MVV een zware straf opgelegd. Een onschuldig lijkende sliding van Raoul Last werd na een korte aarzeling door scheidsrechter Bax als een overtreding gezien:  strafschop. Doelman Bertrams zat vervolgens dichtbij de inzet van Huseyn Dogan. Helaas niet dicht genoeg: 1-0. NAC bleef het spel bepalen en kreeg enkele kleinere kansen maar de grootste vlak voor rust. Opnieuw was het Dogan die bijna de trekker wist over te halen. Een voorzet nam hij, vanaf acht meter recht voor het doel, in één keer op zijn slof. De bal ging nu rakelings naast.

Na de thee een herboren MVV in het veld. De ploeg uit Maastricht legde vanaf minuut 46 de wil op aan de tegenstander en had het betere van het veldspel. En in de 53e minuut had Joeri Schroijen de gelijkmaker op zijn voet. Hij speelde zich knap vrij in het strafschopgebied en kwam oog in oog met doelman Olij. Helaas schoot de MVV-aanvaller op de vuisten van de NAC-goalie.  MVV heerste nu op alle fronten, een inmiddels vertwijfeld NAC moest achter MVV aanlopen. Na ruim een uur werd Thijmen Goppel gelanceerd. Hij liet iedereen zijn hielen zien, schoof de bal langs doelman Olij maar op de lijn werd de tergend zacht rollende bal door de NAC-verdediging weggewerkt. MVV bleef heer en meester in Breda en speelde het thuispubliek muisstil. Maar ook nu weer deed de ploeg van Fuat Usta zichzelf tekort door te veel goede kansen niet in een doelpunt om te zetten. Zo ook in de 79e minuut. Een vloeiende MVV-aanval kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande Anthony van den Hurk, die had vanaf 12 meter de gelijkmaker voor het inschieten had. Tot ieders verbazing ging de bal niet in maar net naast het doel. Pas 10 minuten voor het einde kwam er de eerste kans voor NAC via Van Hooijdonk. Bertrams redde echter bekwaam. Dat het massaal aanvallend MVV, op zoek naar de gelijkmaker, in de slotminuut nog een 2-0 om de oren kreeg was een nog koudere douche, want de Sterrendragers hadden – na een sublieme tweede helft - minimaal 1 punt verdiend. Als het niet meer was.

Opstelling MVV: Nigel Bertrams, Shermar Martina (85. Nino Everaers), Enes Mahmutovic, Raoul Last, Thibaut van Acker, Luc Mares,Koen Kostons (64. Jerome Deom), Joshua Holtby, Thijmen Goppel, Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen.

Scheidsrechter: Bax. Gele kaart: Joshua Holtby, Enes Mahmutovic (MVV). Toeschouwers: 17.521.