11 augustus
20:00

Nader te bepalen

VS

Nader te bepalen

Statement ere- en eerste divisie: Stadions moeten en kunnen open

voetbal

Statement ere- en eerste divisie: Stadions moeten en kunnen open

Vrijdag 14 januari 2022

Zeker, MVV zet ondanks de corona-periode flinke stappen voorwaarts. Stappen waar we trots op zijn en die de club de komende jaren omhoog moeten tillen. Maar het gemis aan inkomsten kan niet eeuwig duren. Kijk eens naar de cijfers van alle ere en eerste divisie clubs: afgelopen seizoen boekten de 34 Nederlandse betaalde voetbalclubs maar liefst gezamenlijk 100 miljoen euro verlies! En de schade voor de langere termijn is ernstig. Zeer ernstig! Dit tast de kwaliteit van ons Nederlandse voetbal aan.

Wij als MVV staan achter het statement van ALLE clubs in ere- en eerste divisie waarin de politiek wordt opgeroepen om weer supporters naar het stadion te laten komen. Immers hebben Fieldlab proefevenementen aangetoond dat het risico om een besmetting in de stadions op te lopen,  verwaarloosbaar klein is.   

De betaald voetbalclubs willen daarom ook dat er 28 januari weer toeschouwers worden toegelaten bij wedstrijden. De clubs hebben dan ook een gezamenlijk statement naar buiten gebracht:

Wij zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest maar de rek is eruit. Keer op keer heeft het betaald voetbal aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: geen besmettingen, en goede en gedegen controles.

Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan.

De concurrentie met het buitenland is al heel groot. In de rest van Europa zijn de stadions wel of gedeeltelijk open. Terwijl wij te maken hebben met dezelfde Omikron-variant. Dat maakt de concurrentiepositie nagenoeg ondoenlijk.

Lands grootste entertainmentindustrie en nummer 1 sport wil haar eigen broek ophouden. Wij zijn voor 8 miljoen Nederlanders wekelijks HET vertier. Maar dat wordt ons nu zo goed als onmogelijk gemaakt. Op dit moment is er nog geen 100% compensatie voor alle wedstrijden die wij noodgedwongen zonder publiek moeten spelen. NOW en andere generieke regelingen zijn niet toereikend. Het tempo van besluitvorming in politiek Den Haag is te traag. Daar kunnen we niet op wachten. Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap. Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters. Iedere club gaat hierover in gesprek met zijn burgemeester. Het betaald voetbal wil gehoord worden! Wij willen ons altijd constructief opstellen en onderdeel van de oplossing zijn en blijven. Ook nu weer. Ook met Den Haag en de nieuwe minister voor sport.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners