03 mei
20:00

Jong AZ

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Jong PSV vooral in uitwedstrijden succesvol

voetbal

Jong PSV vooral in uitwedstrijden succesvol

Donderdag 13 oktober 2022

MVV Maastricht speelt vrijdagavond in eigen Geusselt-stadion tegen Jong PSV. Ondanks dat MVV momenteel goed op dreef is, is voorzichtigheid geboden.

Jong PSV is in uitwedstrijden enorm op dreef. Er werd slechts één keer in een uitduel verloren (PEC Zwolle 4-2). Goede resultaten werden behaald in Tilburg (Willem II 1-1),  Kerkrade (1-1), Venlo (1-1). De laatste Zo werd er in Tilburg 1-1 gespeeld en de laatste uitwedstrijd tegen ADO Den Haag werd met maar liefst 3-1 gewonnen. Alarmfase 1 zouden we zeggen. 

Enkele feiten: 

MVV wist van de laatste vijf ontmoetingen tegen jong PSV er slechts één te winnen!! Twee keer werd er gelijk gespeeld en twee maal werd er verloren. De meest dramatische wedstrijd werd er eind 2020 in De Geusselt gespeeld. MVV voetbalde zich naar een comfortabele 3-0 voorsprong maar via een 3-1 tussenstand in de tweede helft voetbalde PSV zich nog in de laatste vijf minuten naar een 3-3.

MVV won de laatste vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, de laatste keer dat de Maastrichtenaren vijf keer op rij wonnen in de competitie was in januari-februari 2019.

Drie van de laatste vier tegengoals van Jong PSV kwamen na een voorzet, in totaal kreeg alleen De Graafschap deze jaargang meer tegendoelpunten uit voorzetten (7) dan Jong PSV (6, net als Jong AZ).

Jarne Steuckers was in elk van zijn laatste vier KKD-duels bij een doelpunt direct betrokken (1 goal & 4 assists in totaal), de laatste MVV’er die in meer competitiewedstrijden op rij goed was voor een goal of assist is Anthony van den Hurk in januari-februari 2020 (6 duels).

Jong PSV-spits Simon Colyn was met slechts één van zijn achttien schoten in de Keuken Kampioen Divisie trefzeker dit seizoen, waar hij vorig seizoen nog gemiddeld 8,4 schoten per doelpunt nodig had (5 goals uit 42 schoten).

Jong PSV neemt momenteel een gedeelde elfde plek in. Men wist 3x te winnen, 3x speelde men gelijk en vier keer werd er verloren. Slechts één keer dus verlies op vreemd bodem! Het aantal tegendoelpunten bedraagt 17, evenveel als MVV. 

De wedstrijd vrijdagavond in De Geusselt begint om 20.00 uur.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners