MVV Maastricht

Scharn-MVV 0-13

voetbal

Zondag 03 juli 2022

Op een stroef, niet nat gespoten, kunstgrasveld van VV Scharn heeft MVV Maastricht - in het nieuwe Nike-tenue -  uiteindelijk 13-0 op het scorebord gezet. Trainer Maurice Verberne gebruikte op een warme zomeravond 22 spelers. Hierdoor stonden in de eerste en de tweede helft twee verschillende teams op het veld.

In de eerste helft ging het spel vrij snel, werd goed druk gezet. Vooral de 17-jarige Ruben van Bommel viel op door zijn dadendrang. Na 9 minuten viel dan al het eerste doelpunt, tester Livramento tekende hiervoor. In de rest van de eerste helft zou hij nog drie keer het net vinden. Opvallend was dat de spelers niet zelfzuchtig waren, dat duidelijk het spel ten goede kwam. Bij rust stond een 8-0 op het scorebord.

In de tweede helft liep het iets stroever in vergelijking met het eerste bedrijf. De bal werd geregeld naar achteren gespeeld terwijl in de eerste helft vooral de oplossing voorwaarts werd gezocht. Maar al snel kwam ook dit team in het ritme en vielen de doelpunten als rijpe appels van een boom. In de 52e minuut was het Noviello die voor 'MVV tweede helft' de score opende. Ook de 17-jarige Hugo Deenen mocht opnieuw met de hoofdmacht meespelen. En ook nu deed hij geregeld van zich spreken.

De volgende oefenwedstrijd is dinsdag 5 juni. Dan speelt MVV om 19.00 uur in Heer, tegen de lokale RKSV.

Opstelling MVV eerste helft: Matthys, T. Zeegers, R. Zeegers, Waem, Labylle, Dzepar, Kleinen, Thomas van Bommel, Ruben van Bommel, Livramento, Remans.

Opstelling MVV tweede helft: Ancion, Schenk, Blummel, Souren, Noviello, Van Dijck, Cavcic, Penders, Maho, Deenen, Arifi.

Doelpuntenmakers: Livramento (9e, 27e, 30e, 45e), Tim Zeegers (21e), Dzepar (33e, 45e), Ruben van Bommel (39e), Novielle (52e), Maho (57e), Blummel (66e en 85e), Van Dijck (90e)