10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Schandalige overtreding levert Koen Kostons sleutelbeenbreuk op

Schandalige overtreding levert Koen Kostons sleutelbeenbreuk op

Zaterdag 13 mei 2023

Door een schandalige overtreding (zie foto) van doelman Ronald Koeman jr (inderdaad de zoon van.....) moest Koen Kostons tijdens het duel MVV-Telstar (2-1) vroegtijdig geblesseerd het veld verlaten. Koen greep direct naar zijn schouder waardoor toen al de vrees bestond voor een gebroken sleutelbeen. Hij verliet direct het stadion voor onderzoek in het ziekenhuis. Daar werd inderdaad een gebroken sleutelbeen vastgesteld.

Hierdoor zal Koen Kostons - die 20 keer een assist dit seizoen gaf en zelf negen maal scoorde - rond de zes weken buitenspel staan en zal hij dus de play offs moeten missen.

Scheidsrechter Nagtegaal schatte overigens het keiharde inkomen op de doorgebroken Kostons totaal verkeerd in. De belachelijk harde onbesuisde actie van de zoon van de coach van het Nederlands elftal liet de oudere generatie direct denken aan het incident op het WK van 1982 toen de Duitse doelman Toni Schumacher de Fransman Battison torpedeerde. Voor de jongere generatie, hier de link naar het incident van toen. Of klik HIER en zoek de verschillen of beter gezegd de overeenkomsten tussen de foto van toen en de foto van nu door onze clubfotograaf Frank Kerbusch.

Ook toen schatte de scheidsrechter (de Nederlander Charles Korver) de actie van de doelman niet op waarde in. Want ook nu vond de scheidsrechter het niet nodig om de rode kaart te trekken, sterker nog, zelfs geen geel!!  Ook op het vervolgens tot de 90e minuut provocerende gedrag van de doelman richting de Angel Side greep de referee niet in. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners