26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Ruildeal tussen MVV Maastricht en Standard Luik

voetbal

Ruildeal tussen MVV Maastricht en Standard Luik

Dinsdag 21 januari 2020

MVV Maastricht versterkt zich voor een half jaar (op huurbasis) met de 20-jarige vleugelaanvaller William Balikwisha, afkomstig van Standard Luik. In juli 2014 tekende Balikwisha een contract bij Standard Luik, waar hij eerder in de jeugd RSC Anderlecht speelde. Van juli 2014 t/m 2017 speelde hij voor alle jeugdelftallen waarna hij in juli 2018 aansloot bij het 1e elftal van Standard Luik. Op 18 augustus 2018 debuteerde de Belgisch-Congolees voetballer in het betaalde voetbal tegen KSC Lokeren en kwam daarna nog vier maal actie voor de Luikse ploeg.

Balikwisha speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Cercle Brugge KSV dat uitkomt in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Aangezien de vleugelaanvaller maar een gering aantal speelminuten kreeg bij Cercle waren zowel speler als club het over eens om elders heil te vinden. Bij MVV Maastricht krijgt Balikwisha de kans tot speelminuten en om zich uiteindelijk in de kijker te spelen.

William Balikwisha

Daarentegen houdt de ruildeal ook in dat we van iemand afscheid moeten gaan nemen en dat is de vleugelverdediger Natanäel Frenoy. De 20-jarige verdediger speelde in totaal 8 wedstrijden voor de Sterrendragers en wist daarin niet tot scoren te komen. MVV Maastricht en Frenoy besluiten om na een half jaar afscheid te nemen van elkaar wegens te weinig zicht op speelminuten. MVV Maastricht bedankt Frenoy voor zijn inzet voor de club en wenst hem veel succes in zijn verdere voetbalcarrière.

Natanaƫl Frenoy

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners