01 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Jong AZ

Ruben van Bommel, Verberne & Facts MVV-Utrecht

Ruben van Bommel, Verberne & Facts MVV-Utrecht

Donderdag 16 maart 2023

Natuurlijk ook deze week weer de bekende voorbeschouwing. Deze keer richting MVV-Jong FC Utrecht. We spraken met Ruben van Bommel (klik HIER) en trainer Maurice Verberne (klik HIER).

We hebben ook nog enkele feitjes voor jullie.

MVV verloor de laatste twee Keuken Kampioen Divisie-duels met Jong FC Utrecht (2-4 in april 2022 en 3-0 in november 2022), maar verloor nog nooit twee keer in één seizoen van de Utrecht-beloften.

● In MVV’s basiselftal van de laatste vier KKD-wedstrijden werden er gemiddeld 2,5 wijzigingen doorgevoerd, terwijl dat er in de 23 wedstrijden daarvoor maar 0,8 per wedstrijd waren (de openingswedstrijd van het seizoen uitgezonderd).

● Jong FC Utrecht verloor de laatste drie Keuken Kampioen Divisie-duels; de laatste keer dat de ploeg op zo’n lange verliesreeks stond in de competitie, werd die uiteindelijk beëindigd met een zege op MVV (3-0 winst in speelronde 15, na een reeks van 5 nederlagen).

● Geen speler was in 2023 bij meer goals betrokken in de Keuken Kampioen Divisie dan Koen Kostons (11, net als Lennart Thy), die dit kalenderjaar in elf competitieduels goed was voor drie goals en acht assists.

● Slechts vier verdedigers creëerden dit seizoen in de Eerste Divisie meer kansen uit open spel dan Jong FC Utrecht-speler Yannick Leliendal (22, net als 3 andere verdedigers); bij Jong FC Utrecht creëerden alleen Eliano Reijnders (45) en Derensili Sanches Fernandes (33) meer kansen uit open spel.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners