01 maart
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Dordrecht

FC Dordrecht

Reactie MVV op gedrag deel aanwezigen in uitvak

Reactie MVV op gedrag deel aanwezigen in uitvak

Reactie MVV op gedrag deel aanwezigen in uitvak

Maandag 27 november 2023

MVV heeft zich de afgelopen maanden sterk gemaakt om met eigen supporters naar Kerkrade af te reizen. Vele gesprekken met supporters MVV, gemeente Maastricht, gemeente Kerkrade, politie Maastricht, politie Kerkrade, Roda JC en KNVB gingen hieraan vooraf.

Wij zijn als club diep teleurgesteld in het gedrag van een deel van de achterban. Wij hebben uitreizen naar Roda JC willen faciliteren en een deel van onze achterban heeft moedwillig vernielingen in het stadion en de bussen aangebracht. Wij hebben vandaag veel berichten ontvangen van mensen die hierover met ons hun onvrede delen. Het brengt schade toe aan de club en de echte supporters. Wij nemen als club onze verantwoordelijkheid om dit gedrag aan te pakken.

MVV zal de komende periode gebruiken om aan de hand van beelden van het uitvak uit te zoeken wie verantwoordelijk zijn voor dit wangedrag. Stadionverboden, boetes en het verhalen van de schade zullen het gevolg zijn. Eveneens heeft bij terugkomst in Maastricht de politie Maastricht een grondige controle van de bussen verricht.

Het zet opnieuw uitpubliek bij de derby onder druk. We zullen ons op korte termijn met alle betrokken partijen over de derby beraden. Voor nu bieden we onze excuses aan als club, aan iedereen die zich de dupe voelt van het gedrag van een deel van de MVV aanhang.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners