09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Programmaboekje nieuwe stijl

Programmaboekje nieuwe stijl

Programmaboekje nieuwe stijl

Vrijdag 22 september 2023

Tijden veranderen.

Steeds meer drukwerk verdwijnt. Om meerdere redenen (actualiteit, milieu, kosten) wordt er gekozen om papier te vervangen door digitale producties Dit geldt ook in het betaalde voetbal. Als één van de laatste BVO’s bracht MVV nog bij iedere thuiswedstrijd een programmaboekje uit, de laatste jaren onder de naam ‘Startime’. Er komt nu een einde aan deze jarenlange papieren traditie. Een traditie die er sinds 1945 is. In het MVV-museum in de BusinessLounge zijn exemplaren te bewonderen uit 1945 en 1946 (zie foto). In de beginfase werden alleen programmaboekjes uitgebracht bij zeer speciale wedstrijden. Pas vanaf begin jaren zestig werden boekjes bij alle thuiswedstrijden vervaardigd. Toen onder de naam MVV Bulletin. Het boekje heeft in de loop van de tijd nog diverse andere namen gekend: onder andere D’n MVV’er, In de Geusselt. Lange tijd diende men het boekje te kopen maar was men direct verzekerd van een lotnummer. Een van de meest opmerkelijke items in het boekje was lange tijd ‘Het scorebord’. Dit papieren scorebord correspondeerde met het echte scorebord in stadion De Geusselt. Als dan Maison Louis tegen V&D speelde en daar stond de stand 2-1 achter, dan kon men via het programmaboekje zien dat het om de wedstrijd NEC-Feyenoord betrof. 

Bij de eerste thuiswedstrijd dit seizoen tegen Jong Ajax vervingen wij de papieren versie al door een digitaal exemplaar. Daar hebben we heel veel positieve reacties op mogen ontvangen. Omdat het toen om een eerste (proef)versie ging, hebben wij daar verder geen ruchtbaarheid aan gegeven. Dat doen we nu dus wel omdat we vanaf MVV-De Graafschap definitief overschakelen op het digitale programmaboekje, nog steeds gemaakt door dezelfde medewerkers en vrijwilligers.  Dit 'boekje' zal voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd per mail naar iedere geïnteresseerde worden gestuurd. Ook is het programmaboekje te zien via onze website en socials.

Wil ook jij het programmaboekje Startime digitaal ontvangen, en ben je nog niet op onze Nieuwsbrief geabonneerd? Klik dan snel HIER  

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners