16 april
20:00
logo FC Oss

TOP Oss

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Pittige klus wacht op MVV bij Jong PSV

voetbal

Pittige klus wacht op MVV bij Jong PSV

Zondag 04 april 2021

Na de mooie zege afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven (2-0)  reist de formatie van Darije Kalezic maandag af naar de lichtstad. In Eindhoven ontmoet MVV Maastricht in het kader van de 32e speelronde in de Keuken Kampioen Divisie, Jong PSV. MVV zal het moeten doen zonder Luc Mares, Oussama Zamouri, Timo Stavitski, Thomas van Bommel, Kai Bösing en Djibril Dianessy.

De wedstrijd tegen Jong PSV zal iedereen nog wel vers in het geheugen gegrift staan. Tot de 66e minuut stond MVV in eigen Geusselt voor met 3-0. Na de 3-1 glipte de zege zo uit de handen van de Maastrichtenaren. In de 82e en 83e minuut scoorde PSV opnieuw en eindigde het duel – totaal onnodig - onbeslist.

Na het duel tegen FC Eindhoven vrijdag zijn er twee volle dagen om te herstellen en voor te bereiden. “Eerst ben je bezig met de wedstrijd tegen FC Eindhoven. En vanaf zaterdag richten we dan al onze pijlen op Jong PSV”, legt Darije Kalezic uit. “Jong PSV is een talentvolle ploeg waar goed voetbal in zit. Ze staan nu in de derde periode niet voor niets op plek 2.”

 Wellicht dat Rico Zeegers kan aansluiten. “Dat zou mooi zijn, tegen mijn oude ploeg. Maar daar kan ik wellicht maandag pas, zeker uitsluitsel over geven”, zegt Rico Zeegers die afgelopen winter van PSV overkwam. Dat het voor MVV geen makkelijke klus in Eindhoven gaat worden bewijst de historie tussen beide teams. Sinds 2013 heeft MVV slechts 1 keer op de Herdgang weten te winnen. Drie keer werd er verloren, drie eindigde het duel in een remise.

Jong PSV zit momenteel in een goede flow. De laatste drie wedstrijden werden niet verloren.  de laatste keer dat de Eindhovenaren langer ongeslagen bleven was in februari 2019 (toen 7 keer op rij).

MVV hield vijf keer de nul in de laatste zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, even vaak als in de 37 competitieduels daarvoor. Jong PSV Vincent Müller hield de nul in zijn laatste twee wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, alleen Yanick van Osch hield ooit in meer duels op rij het doel schoon namens de Eindhovenaren (4 in maart 2017).

Van Osch is gewaarschuwd, de voorhoede van MVV is momenteel flink op dreef. Immers scoorde Arne Naudts in de laatste vier duels vier keer, Joy Lance Mickels wist het net in vier van de vijf laatste wedstrijden te vinden.

Het duel in Eindhoven begint maandag om 14.30 uur en is live te volgen via L1 Radio en het Twitter-account van MVV.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners