01 mei
20:00
logo Almere City FC

Almere City FC

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Oud-MVV'er Jos Lacroix overleden

voetbal

Oud-MVV'er Jos Lacroix overleden

Vrijdag 21 februari 2020

Begin van de week ontviel ons al Barry Hulshoff, nu bereikte ons het bericht dat vlak voor zijn 68-jarige verjaardag Jos Lacroix overleden is. Lacroix en Hulshoff speelden eind jaren tachtig samen in de defensie van MVV. Lacroix kampte al enige tijd met problemen rondom zijn gezondheid.

Voor zijn tijd bij MVV speelde de verdediger bij VV Caesar uit zijn geboorteplaats Beek. Na het behalen van het landskampioenschap bij de zondagamateurs maakte Lacroix de overstap naar MVV waarbij hij gelijk een basisplek wist te veroveren. Lacroix kende in de jaren zeventig een aantal goede seizoenen in de Eredivisie, maar heeft ook een mindere periode gekend waarin de club in 1976 degradeerde. Twee jaar later promoveerde hij echter weer met MVV naar de Eredivisie. In 1979 maakte Lacroix de overstap naar Helmond Sport waar hij ook zijn carrière beëindigde. In totaal kwam Lacroix 95 maal uit voor de Sterrendragers. 

Lacroix was ook na zijn carrière geregeld in De Geusselt te vinden. Ook al omdat zijn zoon Ramon, vier jaar lang voor MVV uitkwam.

MVV Maastricht wenst familie, vrienden en bekenden van Jos Lacroix sterkte in deze moeilijke periode.

Misschien ook interessant

Sterrendragers