03 juli
19:00

SV Berg'28

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Op het nippertje geen play-offs maar trots overheerst bij MVV

Op het nippertje geen play-offs maar trots overheerst bij MVV

Op het nippertje geen play-offs maar trots overheerst bij MVV

Zaterdag 11 mei 2024

MVV deed wat het moest doen, winnen van VVV Venlo, maar greep toch naast de play-offs. Toch ging iedereen met de borst vooruit De Geusselt uit. 

Een oprechte dankjewel aan aanvoerder Nicky Souren, een minutenlange staande ovatie voor Maurice Verberne en een klaterend applaus voor de rest van de MVV-familie. Ondanks het mislopen van de play-offs overheerste de trots in De Geusselt na de gewonnen wedstrijd tegen VVV Venlo (2-0). MVV legde immers opnieuw een prima wedstrijd op de mat, maar bovenal was de sfeer in de uitverkochte Geusselt zinderend en liet de rood-witte massa zien dat MVV leeft als nooit tevoren.

Een roerig seizoen werd zodoende op een meer dan waardige manier afgesloten. MVV deed wat het moest doen: winnen van VVV Venlo (voor het eerst in eigen huis sinds 2009). Wie anders dan Dailon Livramento nam de Sterrendragers bij de hand. Eerst schoot hij hard in het zijnet, maar niet veel later lobde hij de bal prachtig over de Venlose doelman na een al even wondermooie assist van Mart Remans met de hak. VVV Venlo speelde niet eens heel slecht maar moest nog voor rust de 2-0 slikken. Bryan Smeets rondde knap af met zijn linkervoet.

Vlak voor de pauze kreeg VVV dé kans op de aansluitingstreffer maar spits Kosidis koos onbegrijpelijk voor een (zwakke) stiftbal bij zijn strafschop, die door Romain Matthys voor de lijn kon worden gekeerd. Na rust zette MVV het iets anders neer waardoor de gevaarlijke Levi Smans bij VVV minder aan de bal kon komen. Het maakte de Venlonaren een stuk minder gevaarlijk. De Geusselt sprong op bij een derde treffer, maar deze werd geannuleerd vanwege hands van Remans. Daarna begon vooral het grote hopen op een treffer van TOP Oss of De Graafschao, maar helaas mocht het niet zo zijn. Geen toetje voor MVV in de vorm van play-offs. Wel trots op het rood en wit, alle spelers en de staf en de supporters die samen lieten zien dat MVV leeft! Op naar seizoen 2024-2025!

MVV-VVV Venlo 2-0 (2-0), 17. Dailon Livramento 1-0, 29. Bryan Smeets 2-0. Gele kaart: Mart Remans.

Toeschouwers: 8500 (uitverkocht)

Opstelling MVV: Romain Matthys, Andrea Librici, Wout Coomans, Bryant Nieling, Lars Schenk, Nicky Souren, Bryan Smeets, Nabil El Basri (89. Saul Penders), Ferre Slegers (70. Tuna Tasci), Dailon Livramento (84. Camil Mmaee), Mart Remans.

Strategische Business Partners